Çarşı ortasında kurşunlama

TAKİP ET

Yeni Minare Caddesinde eşi ile birlikte yürüyen bir kişiye silahlı saldırı yapıldı

Yeni Minare Caddesinde eşi ile birlikte yürüyen bir kişiye silahlı saldırı yapıldı.

Karaman Ahiosman Mahallesi Yeni Minare Caddesinde eşiyle birlikte yürüyen M.U. isimli şahısa bir otomobilden tüfekle ateş açıldı.

Mağdur M.U. adlı şahısın iddiasına göre seyyar satıcı tezgahında satış yaptığı sırada bir müşterisinin köpeğine E.H.D. adlı şahısın köpeği saldırdı. Köpekleri ayıran M.U., köpeği gezdiren B.C.'ı uyardı.

Aynı gece 01:10 sıralarında eşi ile birlikte yürüdükleri sırada, Y.Ö.'in kullandığı bir otomobil yanlarında durdu.

Otomobilde bulunan E.H.D., arka kapıyı açarak elinde bulunan tüfek ile iki el ateş etti.

Açılan ateş sonucu M.U. ayağından yaralanırken, saldırganlar geldikleri otomobil ile olay yerinden kaçtılar.

Polisin olay yeri incelemesinde 2 adet boş kartuş ve yaptığı çalışma neticesinde Kuğulu Parkta çiçeklik içinde 1 adet şarjör takılı tüfek, şarjöründe 2 adet dolu fişek ve namlu içinde atışa hazır 1 adet dolu fişek bulundu.

Olaya karışan 70 FS 247 plakalı araç Piri Reis Mahallesinde kapıları açık vaziyette bulunurken, araca doğru gittikleri görülmesi üzerine iki şahısa polisin dur ihtarı yaptı.

ޞahıslardan biri kaçarken, A.B. adlı şahıs polis tarafından yakalandı. Araçta yapılan aramada, torpido gözünde 1 adet Blow Mini Mod ibareli tabanca, tabancaya ait 1 adet içerisinde bilye atar mermi fişeği olan şarjör ve 14 adet av tüfeği fişeği bulan polis kaçan şahısın E.H.D. olduğunu tespit etti.

Polis A.B.'nin aldığı ifadesinde bahse konu aracın kendisine ait olduğunu, Y.Ö.'in kendisinden telefonla aracını istediği için aracı ile çarşıda bir lokanta önüne gittiğini, aracına Y.Ö., E.H.D., R.S. ve tanımadığı bir erkek şahısın bindiğini, birlikte olay yerine gittiklerini, 1 el silah sesi geldiği ve aracının ön camının patladığını, olay yerinden ayrıldığı sırada bir kaç el daha silah sesi duyduğunu, aracı bıraktığı yerde 4 şahısın da araçtan inerek uzaklaştığını, araçtaki tabancanın E.H.D.'a, av tüfeği fişeklerinin Y.Ö.'e ait olduğunu söylediği öğrenildi.

M.U. ve A.B. sevk edildikleri savcılık tarafından sorgulanarak serbest bırakılırken, diğer şüphelilerin firari olduğu, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

70 FS 247 Ahiosman Mahallesi av tüfeği bilye atar Blow Mini Mod fişek Karaman Kuğulu Park piri reis mahallesi polis şarjör seyyar satıcı silahlı saldırı tabanca tüfek Yeni Minare Caddesi