ÇANAKKALE'DE DEPREM

TAKİP ET

Ege Denizi açıklarında ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında bu sabah saat 06

Ege Denizi açıklarında ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında bu sabah saat 06.51'de meydana gelen Richter Ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedildi.

Bir çok ilden de hissedilen ve paniğe sebep olan 5,3 şiddetindeki deprem, merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında sabah saat 06.51 sıralarında 7,5 kilometre derinlikte yaşandı. Çanakkale yaşanan sarsıntı İzmir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi ve kısa süreli paniğe sebep oldu. Çanakkale'de AFAD ve UMKE ekipleri araştırma başlattılar.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık ilçesi açıklarında saat 06.51'de meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremde ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını, bazı köylerde boş olan bazı evlerin çatılarında hasar olabileceğini açıkladı.

Vali Orhan Tavlı, depremin ilk anlarından itibaren AFAD ve UMKE ekiplerinin seferber edildiğini sözlerine ekleyerek, "Ayvacık Kaymakamımız ve ekipler gerekli araştırmaları yapıyorlar. Çok şükür can kaybı gözükmüyor. Bazı köylerde boş olan evlerin daha önce kar ve yağmurdan dolayı etkilenen çatılarında hasarlar olabilir. Arkadaşlarımız o köylere de ulaşmaya çalışıyor," dedi.

Çanakkale'ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy'de hasar meydana geldiği, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı öğrenildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan deprem, Bayırköy'de çok sayıda evin yıkılmasına ve onlarca koyunun telef olmasına yol açtı. Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş'un yaptığı açıklamaya göre,  250 haneli Bayırköy'de, 40-50 civarında evin hasar gördüğü ve bazı evlerdeki küçükbaş hayvanların da telef olduğu bilgisine ulaşıldı.

Gerçekleşmesi muhtemel Marmara Depremi'ni akıllara getiren sarsıntı, deprem yönünden daha güvenli olan şehirleri akıllara getirirken, Karaman'da bu tehlikeye oldukça uzak şehirler arasında.

 

afad afet afet acil afet acil yönetimi Ayvacık çanakkale çanakkale valiliği Çanakkale Valisi deprem ege ege denizi Karaman Marmara Depremi Orhan Tavl richter richter ölçeği umke