Çanakkale Şehitlerimiz Yad Edildi

TAKİP ET

Türk tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de bir dizi etkinlik düzenlendi.

    18 Mart 2021 Perşembe günü Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma programı, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti.
Türk tarihinin dönüm noktasını teşkil eden Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında daha sonra asker ve polis şehitlikleri ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla devam eden programda şehitlik defterini imzalayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Vatan uğruna canını bu topraklar için feda eden aziz şehitlerimiz. Vatanın her karış toprağında bulunan kanınızdan rengini almış al bayrağımız sonsuza dek göklerde dalgalanacaktır. Sizleri bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun” dedi.
Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programına Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkan Vekili Ekrem Tokay, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, kurum müdürleri, Şehit Ailelerine Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayat, askeri ve mülki erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
 
“Şehit Aileleri Ziyaret Edildi”
Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü  etkinlikleri çerçevesinde Vali Mehmet Alpaslan Işık, şehit ailelerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 
Ziyaretlerine Mardin ili Kızıltepe ilçesindeki operasyon sırasında araç devrilmesi sonrasında şehit olan polis memuru Kuddusi Arısoy’un ailesi ile başlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, daha sonra 1993 yılında Siirt ili Pervari ilçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Metin Öztürk’ün ailesini ziyaret etti.
Ziyaret ettiği ailelerle bir süre sohbet eden Vali Işık, al yıldızlı bayrağımızın rengini aldığı tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyorum dedi.
Şehit ailelerine gerçekleştirilen ziyaretlere Vali Mehmet Alpaslan Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık ile İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve eşi, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve eşi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün katıldı.
“Vali Işık Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi”
Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Alpaslan Işık, şehit aileleriyle polisevinde bir araya geldi.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitler günü nedeniyle yayınladığı mesajın okunmasıyla başlayan programda şehit aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre onlarla hasbihal eden Vali Işık, aziz vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bekası için bu kutlu yolda canlarını veren şehitlerimizin milletimizin gönlünde farklı bir yeri olduğunu belirterek; “ Onların haklarını asla ödeyemeyiz. Eğer bugün bu topraklarda yaşıyorsak onların sayesindedir. Bu vatanın ve milletin bir ve bütün olması şehitlerimizin sayesindedir. Onun için onlara minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Dolayısıyla onların ailesi olan sizlere de devlet olarak her zaman kapımız açıktır. Ne isteğiniz olursa olsun bizler buradayız. Hangi kurumla ilgili olursa olsun, hangi iş ve işlemleriniz olursa olsun biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu hak hiçbir zaman öyle kolay ödenebilecek bir hak değildir. Onlar bu vatan toprakları için kanları ve canlarıyla bedel ödediler. Bizim yapacağımız şey bundan sonra onlar için dua etmek, onların sayesinde yaşadığımız bu topraklara sahip çıkarak, birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmadan kardeşçe yaşayabilmektir. Bir kez daha şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum siz yakınlarına da sabırlar diliyorum" dedi.