Bunun adı ihanet değil mi?

TAKİP ET

Türkiye'de bisküvi üretimi denince akla gelen ve neredeyse adı, ürettiği bisküvi ile özdeşleşen Karaman, son yılların en büyük yatırım olanağını deyim yerindeyse elinin tersiyle itti

Türkiye'de bisküvi üretimi denince akla gelen ve neredeyse adı, ürettiği bisküvi ile özdeşleşen Karaman, son yılların en büyük yatırım olanağını deyim yerindeyse elinin tersiyle itti. Iraklı Abdurrahman Zade'nin 20 milyon dolarlık yatırımla Karaman'a gelmesi, sanıyoruz ki birilerini fena ürkütmüş olacak ki, Zade'ye Karaman'da yatırım yapma şansı tanınmadı.

Iraklı Abdurrahman Zade aldığı önemli bir kararla, gıda sektöründeki üretimi ve ihracatı ile göz kamaştıran Karaman Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanında bisküvi, gofret ve kek üretimi yapmak için harekete geçti. İlk teşebbüs olarak da MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı)’nın desteğiyle “LARK Gıda Ambalaj İnşaat Sanayi ve Ticaret” adlı şirketi kurdu. Zade, kurduğu şirketin üretim yapması için Karaman'dan 1,5 milyon metrekare genişleme alanına uygun olarak, ilk etapta 50 bin metrekare yer talebinde bulundu. İstediği 50 bin metrekarelik yer için belirlediği 8 milyon doları hazır eden Iraklı işadamı, Karaman'daki yöneticilerin kapısını çaldı. Fakat yapacağı yatırımla ilgili bir türlü sonuç alamadı.

Uzun süren bir bekleme evresinin ardından Karaman'da yatırım yapamayacağını anlayan Zade'ye Ereğli'den teklif geldi. Ereğli Belediyesi, Ereğli Ticaret Odası ve Ereğli OSB Müteşebbis Heyetinin davetiyle Ereğli 2. Organize Sanayi Bölgesinde fabrikasını kurmak için çalışma başlatan Zade, kısa zaman içerisinde üretime geçti.

İlk etapta 250 kişinin çalışmaya başladığı 17.500 metrekare kapalı alana sahip tesiste bisküvi deneme üretimine geçen Zade, bu üretim sonuçlarından oldukça memnun kalarak tesisi büyütme kararı aldı.

Fabrika Müdürü Kadir Tunç'un verdiği bilgilere göre 2017 yılının sonlarında üretime geçen tesisin 250 kişilik istihdam yapısı, 2018 sonunda 1500 kişinin üzerinde olması bekleniyor. Günlük üretimin 180 ile 200 ton arasında değiştiğini kaydeden Tunç, hedeflenen büyüme rakamlarına ulaşıldığında bu miktarın katlanarak artacağı bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği yatırımcıya fırsat sağlanması konusundaki duyarlılığına da kulakları tıkayanlar, Karaman’da 20 milyon dolar, yani 80 milyon liraya yakın bir yatırımı elinin tersiyle itti.

ޞimdi Karamanlılar bu soruların cevabını arıyor...

Bu olay gerçekten bu şekilde mi gerçekleşti ? Bir tek yetkili yok mu bu ithamlara açıklık getirerek, Karaman Organize Sanayi Bölgesini, Karaman İl Genel Meclisini, Karaman İl Özel İdaresini, Karaman Valiliğini ve hatta Karaman Belediyesini bu ihanetten habersiz olmak, haberi varsa da sessiz kalmak veya belki de ortak olmak töhmetinden kurtaracak?

Eğer böyle ise bu olay Karaman'a ihanet değilse nedir ? O zaman Karaman'a bu ihaneti kim, ya da kimler işledi? Bu ihanetin bedeli ödetilecek mi? Yoksa yine her zamanki gibi "3 Maymun" mu oynanacak...

3 Maymun Abdurrahman Zade Bisküvi bisküvi deneme üretimi bisküvi üretimi Ereğli Ereğli 2. Organize Sanayi Bölgesi Ereğli Belediyesi Ereğli OSB Müteşebbis Heyeti Ereğli Ticaret Odası Gofret ihanet ihracat ıraklı Iraklı işadamı Kadir Tunç Karaman Karaman Be