Bunu yapmayanlar vize alamayacak

TAKİP ET

3 Temmuzda yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor

3 Temmuzda yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor.

Yapılan düzenlemeyle araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda değişiklik yapıldı.

Standartlara uygun olmayan plakalar, muayenede kusurlu sayılacağından trafiğe çıkmasına izil verilmeyecek.

Plakalarda genişlik 11 cm, uzunluk 52 cm olacak. Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına neden olduğu belirlenen silik, bold, yatık veya kabartma şeklinde yazı ve rakamlar ağır kusur sayılacak ve muayeneden geçemeyecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün yaptığı kusur tablosu düzenlemesi 3 Temmuzda geçerli olacak.

Plakaların ölçüleri de 11x52 dışında olamayacak. Bu ölçülere ve yukarıda belirtilen özelliklere uymayan plakalar sahte plaka olarak nitelendirilecek. Belirtilen ebat dışında plaka kullanan araçlar TÜVTÜRK'ün muayenesinde ağır kusurlu sayılacak.

Belirtilen standartlara uymayan plakalarını değiştirmek için araç sahiplerinin öncelikle Trafik ޞube Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Trafik ޞube Müdürlüğünden temin edilecek formun doldurulmasından sonra il ve ilçelerde ޞoförler Odası ile kayıt tescil bürolarından 31 lira ücret ödeyerek 10 dakika kadar bir sürede plakalarını değiştirebilecekler.

ağır kusur araç muayene araç vize Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı HGS Hızlı Geçiş Sistemi Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü kusur tablosu Plaka sahte plaka Şoförler Odası Trafik Şube Müdürlüğü TÜVTÜRK ulaştırma