Buğdayda kuraklık sigorta kapsamında

TAKİP ET

Buğday; başta kuraklık olmak üzere don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı isteğe bağlı olarak güvence altına alınabilecek

Buğday; başta kuraklık olmak üzere don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı isteğe bağlı olarak güvence altına alınabilecek.

Kuraklık Sigortası 2017 yılı için sadece buğday ürününde daneyi, tohumluğu ve sap unsurunu teminat altına alıyor. Buğdayda kuraklık sigorta priminin % 60'ı devlet tarafından desteklenecek.

Kuraklık sigortası yaptırabilmek için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerinin güncellemesi gerekiyor. Buğdayda Kuraklık Sigortası için çiftçilerin ÇKS bildiriminde buğday ürününü kuru olarak beyan etmesi esas alınacak. Kuraklık sigortası için son başvuru poliçe tarihi 28 ޞubat 2017 olup, bu tarihe kadar yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine başvuruda bulunarak sigorta yaptırılabilecek.

aşırı nem aşırı yağış riski buğday buğday kuraklık sigortası çiftçi kayıt sistemi çks dane don Karaman kuraklık kuraklık sigortası sap sıcak hava dalgası sıcak rüzgar sigorta sigorta acentesi sigorta primi sigorta şirketi Tarım tohumluk