Bu numaraya dikkat!

TAKİP ET

Karaman'da son günlerde çok sayıda vatandaşa cevapsız çağrı bırakan bir numarayı dolandırıcıların kullandığı ortaya çıktı

Karaman'da son günlerde çok sayıda vatandaşa cevapsız çağrı bırakan bir numarayı dolandırıcıların kullandığı ortaya çıktı.

Çıkarılan yasalarla dolandırıcıların önüne geçilmeye çalışılmasına rağmen, vatandaşları kandırarak parasını almaya niyetlenenler her seferinde başka başka bahanelerle telefon kullanıcılarını kandırmaya çalışıyorlar.

Karaman'da da son günlerde pek çok vatandaşın telefonunu arayarak, cevapsız çağrı bıraktığı öğrenilen bir telefon hattının, dolandırıcıların son tuzaklarından biri olduğu tespit edildi.

0888 ile başlayan numaraları kullanmaya başlayan telefon dolandırıcıları, kredi kartı borçları, çekilmiş olan kredilerin masraflarının iadesi gibi bahaneleri kullanarak, çağrı bıraktıkları telefondan arandıklarında telefon faturasına eklenecek ek ücretle arayanları dolandırıyorlar. Bu numaraların cevapsız çağrısını görerek geri arama yapan vatandaşlar, kabarık telefon faturası ödemek zorunda bırakılıyor.

Ayrıca, vatandaşlara gönderilen kısa mesajlar aracılığı ile de vatandaşlar bu tuzağa çekilmeye çalışılıyor. Bir hukuk bürosuymuş gibi gönderilen smslerde "acil" ibaresi de kullanılarak, herhangi bir banka, yada telefon faturası borcunun bulunduğunun, icra takibi başlatılmaması için verilen numaraya dönüş yapılarak görüşülmesi isteniyor. Bu tuzağa düşen telefon sahibi, verilen numarayı aradığı anda, hiçbir uyarı olmadan, astronomik dakika ücretlendirmesine tabi tutularak, kabarık bir telefon faturasına maruz bırakılıyor.

Gelen smsteki bu kandırmacaya inanarak verlen numarayı arayanların telefon faturasına yaklaşık 20 lira gibi bir dakika ücretlendirmesine tabi tutularak, bir anda 300 ile 700 liralara varan görüşme ücreti eklendiği ortaya çıktı.

Karaman'da da pek çok vatandaşa ulaşan telefon dolandırıcılarının da kullandığı 0888 ile başlayan telefonlara eğer kesin bir bilgiye sahip olunmadı ise tedbir olarak kesinlikle geri dönüş yapılmaması, kredi kartı borcu, telefon borcu, banka borcu, banka kredi masraflarının geri alınması ve bunun gibi nedenlerle aranması istenen numaraların 0888 ile başlamasa bile kesinlikle arama yapılamayıp, ilgili yerlere şikayetlerin bildirilmesi gerekiyor.

0888 banka borcu banka kredi masraflarının geri alınması cevapsız çağrı dakika ücretlendirmesi dolandırıcı görüşme ücreti hukuk bürosu Karaman kısa mesaj kredi kartı borçları kredilerin masrafları telefon dolandırıcıları telefon faturası telefon hattı