Bu gözler sana bakıyor Karaman!

TAKİP ET

Henüz 11 aylık

Henüz 11 aylık... Kanser hastası... Karaman'ın kendisine sahip çıkmasını bekliyor...

Alime Altıntaş. Bedensel engelli bir anne ve sara hastası bir babanın, minicik umudu o...

Alime doğalı 11 ay oldu daha. Doktorların kanser teşhisi koyduğu bu minicik can, yardım bekleyen gözlerle bakıyor dünyaya. Yetmiyor çünkü babasının engelli maaşı, onun ne bakımına, ne tedavisine...

Alime, dünya tatlısı bir can. Hem öyle televizyonlarda izleyip, gazetelerde okuduğunuz gibi, uzaklarda, yetişemeyeceğimiz yerlerde de değil. Burada, Karaman'da...

Engelli aile, "ikinci bir maaş" diyor. Öyle fazla şeylerde de gözleri yok. "Devlet baba bir el atsa, ikinci bir maaş bağlasa, kendimiz çekeriz derdimizi; sizi rahatsız etmeyiz" diyor. Kimseden bir şey istemiyorlar. Aman kimse rahatsız olmasın, herkes eğlencesine, keyfine baksın. Arabasını, evini yenilesin gözleri yok. Tek bekledikleri, Alime'nin tedavisi sürecinde, yol masrafına bile yetmeyen gelirlerinin artması. Üç ayda bir alınan engelli maaşıyla geçiniyor çünkü Alime'nin yaşadığı ev.

Alime, Karaman merkeze bağlı Güldere Köyünde, anne, babasının tek göz evinde yaşıyor. Daha anne karnındayken, sıkıntı yaşayan Alime, sezaryenle gelmiş dünyaya. Yani, 1.5 kilogram doğan Alime'nin, doğarken başlamış çilesi.

Küçücük doğmuş Alime, ancak büyüklerin bile taşıyamadığı bir yükü var. Kanser...

Konya Selçuk Üniversitesi Hastanesi, Onkoloji servisinde yatıyor şimdi. Şubat'ta bir ameliyat geçirdi. Analiz sonuçları, endişe verici olduğu için acilen hastaneye kaldırılmış tekrar. Tahliller, "bağırsak kanseri" olduğunu söylüyor. İkinci kez ameliyat olan Alime Altıntaş'ın ailesi, artık masrafların altından kalkamaz duruma gelmiş.

Baba Muhammed Altıntaş, devletten 3 ayda bir aldığı 1.250 lira engelli maaşıyla evini geçindiriyor. Dede Şaban Altıntaş, kendi maaşıyla yetemez olduğundan, devlete çağrıda bulunuyor. Alime'nin annesine maaş bağlanırsa, zaten sara hastalığı nedeniyle çalışamayan babası da, engelli olan annesi de biraz rahatlar düşüncesinde.

Üç ayda bir alınacak 1.250 + 1.250, toplam 2.500 lira gelir, o ailenin geçimini, Alime'nin Konya'da sürecek tedavisi için yol masrafını karşılar mı şüpheli ama, bu kadarını bekliyor Altıntaş ailesi. Bu kadarına razı bu tok gönüllü aile.

Biliyoruz. İnanıyoruz. Karaman'ın yöneticileri, başkanlarımız, vekillerimiz, işadamlarımız bu konuyu çabucak çözerler. Çözerler de, biz basın olarak biraz hızlandıralım dedik... Şimdi siz okurlarımızdan da, bu konuya duyarlı davranıp, ulaşabildiğiniz tüm yöneticilerimize, duyurmanızı, kamuoyu oluşturmanızı rica ediyorum.

İyi haberlerini bekliyoruz Alime'nin. İyi haberlerini bekliyoruz, Karaman'ın... Haydi bakalım...

Alime Altıntaş engelli maaşı güldere köyü Kanser Karaman