Bozcaada'ya Araba ile Nasıl Gidilir? En Güncel Ulaşım Yolları

TAKİP ET

Bozcaada, Ege Denizi'nin kuzeydoğu ucunda konumlanmış, Çanakkale'ye bağlı olan şirin bir ilçedir.

Bozcaada’ya nasıl gidilir? Sorusuna cevap olarak öncelikle hızlı feribot ile nasıl gidilebileceğinden bahsedelim. Sonrasında Araba ile Bozcaada’ya nasıl gidebileceğinizden, Otobüs ile ve uçak ile Bozcaada’ya nasıl gidebileceğinizden bahsedelim.

İstanbul’dan Bozcaada’ya hızlı feribotla gitmek isteyenler için Yenikapı – Bandırma feribotlarına binerek bu şirin ilçeye Çanakkale Asfaltı üzerinden ulaşabilirler. Bu yolculuk yaklaşık olarak 3+3 saat sürmektedir.

Araba ile Bozcaada'ya Nasıl Gidilir?

Araba ile Bozcaada’ya gidebilmek için arabalı feribot ile geçmek gerekiyor. Çanakkale Boğazı’nın arabalı feribotla geçilmesinden sonra Geyikli Odunluk Yükyeri feribot iskelesinden tekrar feribot ile Bozcaada’ya gidebilirsiniz. Yaklaşık yolculuk süresi yarım saattir.

Otobüs ile Bozcaada’ya gidebilmek için, otobüslerin Geyikli Yükyeri İskelesi güzergahını takip eden seferlerine binilmesi ve Geyikli Yükyeri İskelesi’nde inilmesi gerekmektedir. İskeleden, feribot ile Bozcaada’ya gidebilirsiniz.

Uçak ile Bozcaada’ya gidebilmek için, bulunduğunuz şehirden Bozcaada’ya en yakın havaalanı olan Çanakkale Havaalanı’na gitmeniz gerekiyor. Çanakkale’ye geldikten sonra Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne gitmeniz gerekiyor. Buradan da feribotlarla Bozcaada’ya geçebilirsiniz. Bakınız; https://bozcaadan.com/

Çanakkale’den Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale’den Bozcaada’ya gitmek için yaya olarak sadece yaz aylarında hafta sonları Çanakkale Bozcaada ulaşımı sağlayan Gestaş gezi teknesine binerek Çanakkale’den Bozcaada’ya gidebilirsiniz. Bu yolculuk 2 saatten biraz fazla sürmektedir. Gezi tekneleri sadece yaz aylarında Bozcaada’ya seferler düzenlemektedir. Bu nedenle bu seyahati yaz aylarında yapabilirsiniz. Kış aylarında Çanakkale’den Bozcaada’ya kalkan bir gezi teknesi seferi bulunmamaktadır. Fakat Yaz kış Ezine'nin Geyikli beldesi Odunluk İskelesi'nden her saat başı kalkan arabalı feribot seferlerini kullanabilirsiniz. Ezine Geyikli ile Çanakkale arası yaklaşık 1 saat sürmektedir. Geyikli ile Bozcaada arası feribot yolculuğu 20 dakika sürmektedir. Bozcaada feribot saatleri için tıklayın.