Boşanmak istedi, silahla tehdit edildi

TAKİP ET

Karaman'da geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanmak isteyen kadın, eşinin av tüfeği ile tehdidine maruz kaldı

Karaman'da geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanmak isteyen kadın, eşinin av tüfeği ile tehdidine maruz kaldı.

Süleymanhacı Köyünde meydana gelen olayda, aile içi geçimsizlikler nedeni ile eşinden boşanmaya karar veren kadın bu düşüncesini eşi ile paylaştı.

Boşanma talebine karşılık eşinin av tüfeği ile kendisini tehdit etmesi üzerine, jandarmaya başvuran kadın şikayetçi oldu.

ޞikayet üzerine Cumhuriyet Savcısının da talimatıyla şüpheli eşin evinde arama kararı çıkarıldı. Yapılan aramada, başkasına ait olduğu tespit edilen 1 adet Silver marka yarı otomatik 12 cal. av tüfeği ve faturasız 1 adet Blow marka kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Silahlarla ilgili olarak 2 şahsa 2521 sayılı kanunun 13/2'nci maddesi gereği 572 lira ve 5729 sayılı kanunun 4/2'nci maddesi gereği 1.046 lira idari para cezası uygulandı.

Ruhsatsız av tüfeği ve kurusıkı tabancaya el koyan jandarma, 30 gün içerisinde yivsiz tüfek ruhsatnamesi alınması gerekliliğini tebliğ etti.

Mağdur kadınla ilgili olarak ise, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu kapsamında bir işlemin yapılmadığı bildirildi.

2521 sayılı kanun 5729 sayılı kanun ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu av tüfeği Blow idari para cezası Karaman kurusıkı tabanca Silver Süleymanhacı Köyü yivsiz tüfek ruhsatnamesi