Borç yapılandırmada 30 Haziran son gün

TAKİP ET

7020 Sayılı Torba Yasa kapsamında belediyeye olan borçların yapılandırılmasında son gün yaklaşıyor

7020 Sayılı Torba Yasa kapsamında belediyeye olan borçların yapılandırılmasında son gün yaklaşıyor.

Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran 2017 tarihine kadar belediyeye başvurmaları gerekiyor.

Yapılandırma ile taksitlendirilecek borçların ilk taksitleri de en son 31 Temmuz 2017 günü belediye veznelerine ödenecek.

Yasaya göre yapılandırmalar, tercih edilirse 6, 9, 12 veya 18 eşit taksite bölünerek ödenebilecek. İki ayda bir ödenecek taksitlerin ilk ikisinin zamanında ödenmemesi veya bir takvim yılı içinde 2 defadan fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda, şartı yerine gelmediğinden yapılandırma bozulmuş sayılacak.

27 Mayıs 2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı yasa ile belediyelere, 31 Mart 2017 tarihine kadar ödenmemiş olan su, atık su, katı atık ücreti, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi borçları yapılandırma kapsamına alındı. Anılan tarih itibariyle önceki yapılandırmadan faydalanmalarına rağmen, yapılandırması bozulmuş olan borçlar da yeniden yapılandırılabilecek.

7020 Sayılı torba yasa atık su borç yapılandırma Çevre Temizlik Vergisi eğlence vergisi emlak vergisi haberleşme vergisi ilan ve reklam vergisi katı atık ücreti resmi gazete su yapılandırma