Bölükyazı TOKİ projesinde önemli gelişme!

TAKİP ET

Karaman kamuoyunun önemli konularından biri haline gelen Bölükyazı TOKİ konutları ile ilgili gelişmeler açıklanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen Bölükyazı TOKİ Projesi'nde bilinmezlikler ortadan kalkıyor.

Gerçek hak sahiplerinin yer alamadığı iddiaları ile gündeme gelen proje ile ilgili AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan girişimlerde bulunduğunu ve konunun takipçisi olacaklarını açıklamıştı.

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ İdare Başkanı Ömer Bulut ile görüşmeler gerçekleştirerek duruma müdahil olduğunu ifade eden Çağlayan, kamu vicdanını rahatsız eden ve doğrudan veya dolaylı olarak devleti zarara uğratacak her türlü faaliyete, mümkün olan en kısa sürede müdahale edeceklerini, konuyla ilgili en doğru araştırmaların yapılarak, hukuki haklarını kullanacaklarının altını çizmiş ve Karaman kamuoyu adına bu konu ile ilgili de takipçi olduklarını belirtmişti.

Çağlayan, son olarak Bölükyazı TOKİ ile ilgili yaptıkları çalışmalar neticesinde, 252 kişi olarak açıklanan ilk listenin incelendiğini ve hak sahibi olmayanların başvurularının iptal edildiğini açıkladı. 

Açıklanan listeden 163 kişinin başvuru için gereken şartları taşımadıklarının tespit edilmesi ile listeden çıkarıldığını ve gereken şartları taşıyan 89 kişinin hak sahibi olarak listede bulunduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, boşalan 163 kişilik yer için ise TOKİ tarafından yeni bir başvuru ve değerlendirme süreci belirlenerek duyurulacağını belirterek, "Hangi konu ya da yer olursa olsun, hakkın ve haklının yanında olduğumuzu ve olacağımızı kıymetli hemşerilerimize defaatle bildiririz." dedi .