Bir başkadır Kırmahalle sevdası

TAKİP ET

Karaman'ın pek çok tanınmış simasını yetiştirmiş, bugünkü Karaman'ın temel taşlarından biri olan Kırmahalle, kısa bir süre için bile ikamet eden herkesin kalbinde müstesna bir yer edinmiştir

Karaman'ın pek çok tanınmış simasını yetiştirmiş, bugünkü Karaman'ın temel taşlarından biri olan Kırmahalle, kısa bir süre için bile ikamet eden herkesin kalbinde müstesna bir yer edinmiştir.

Türkiye'nin ve hatta dünyanın pek çok yerindeki Kırmahallelilerin bir gözü hep Kırmahalle'dedir. Bundan dolayı da Kırmahalle ile ilgili her gelişme, sadece mahallede, Karaman'da değil, tüm dünyadaki Kırmahalleliler tarafından takip edilir.



Gelişen Karaman ile birlikte değişen Kırmahalle eski görünümünü yitirse de Kırmahallelilerin sohbetlerinde, hatıralarında bu gün de dün gibi yaşatılır.

Bu duygularla yaşatılan Kırmahalle, sanal dünyada da nefes almaya devam ediyor. Mahallenin sevilen isimlerinden "Tıtır Osman" da kurduğu facebook grubu ile dünyanın her yerinden Kırmahalleliyi bir araya getirmiş ve adeta sanal olarak Kırmahalle'de yaşatıyor.



Mahalle ile ilgili her gelişmenin anında paylaşıldığı grubun şehir dışındaki üyeleri de özlemlerini bu grup ile gidermeye çalışıyorlar.

Mahalle sakinlerinin ve mahallenin fotoğrafları, doğum, vefat, düğün ve benzeri her etkinliğin de Kırmahallelilere aktarıldığı grubun kurucusu "Tıtır Osman" bu iş için özel zaman ve emek harcıyor. Öyleki zaman zaman mahalleyi sokak sokak gezip canlı yayınlar bile yapıyor.

Mahalledeki mevcut durumun anlık olarak Kırmahallelilere aktarıldığı canlı yayınları gruptaki üyeler de büyük ilgi ile izliyorlar. Mahallede gönüllülük esasıyla görev alan "Tıtır Osman" kimi zaman yıkılıp yeniden yapılan binaların eski hallerini anlatıp, meskenlerin eski ve yeni sakinleri hakkında bilgiler verirken, kimi zaman hava durumunu bildiriyor.



Canlı yayınla Kırmahalle sokaklarını dolaşan "Tıtır Osman"ın bu çabası mahallelinin de takdirini kazanmış durumda. Canlı yayınlar esnasında hal ve hatırlarını sorduğu mahalle sakinleri, bu canlı yayın aracılığı ile yakınlarıyla haberleşirken, kameraya el sallayıp uzaklardaki akrabalarına da bir selam göndermeyi ihmal etmiyorlar.

Bir başkadır Kırmahalle sevdası düsturuyla Kırmahalle'yi her daim canlı tutmaya çalışan "Tıtır Osman" önümüzdeki seçimlerde muhtarlığı düşünüyor. "Tıtır Osman" Cedit Mahallesi'ne Muhtar Adayı olmaya hazırlanırken, bu işi en iyi kendisinin yapacağının da altını çiziyor.

canlı yayın cedit mahallesi Facebook grup Karaman kırmahalle kırmahalleliler tıtır osman