Bilinen en iyi antioksidan: tahin

TAKİP ET

Hastalıklara karşı direnç kazandıran tahin, pekmezle karıştırılıp yenirse, hem kan yapıyor hem de vücuttaki zehiri yok ediyor

Hastalıklara karşı direnç kazandıran tahin, pekmezle karıştırılıp yenirse, hem kan yapıyor hem de vücuttaki zehiri yok ediyor.

Susamın çeşitli işlemlerden geçirilmesinin ardından elde edilen tahin, kelimenin tam anlamıyla bir mucize. Tabiki doğal ise.

B, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan tahin, hücre yapısının bozulmasını engelleyerek, yaraların iyileşme hızını artırır.

Kansere karşı da koruyucu özelliğe sahip olan tahin, dma sertliğini ve tıkanmaları engeller.

İyi bir idrar söktürücü arıyorsanız, hiç kuşkusuz tahine ulaşacaksınız.

Cildi güzelleştiren tahin, gözleriniz için de hayati öneme sahiptir. Vücudunuza alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve çeşitli ilaçlarla vücuda giren toksinler tahin karşısında yok olmaya mahkumdur.

Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıbının (alzheimer) önlenmesinde tahinin önemli kanıtlanmış etkisi vardır.

Tahinin sahip olduğu E vitamini tüm saydığımız yararları vücudumuza kazandırmaktadır. Bilinen antioksidanlar içinde E vitamininin hatırı sayılır bir yeri olduğu bilinmektedir. Vücudun enerji ihtiyacını E vitamini sağlamaktadır. İki çorba kaşığı kadar tahinin, yarım kiloluk bir bifteğin proteinine denk olduğunu biliyor muydunuz?

Suyla temas ettirilmediği sürece çok uzun süre bozulmadan saklanabilen tahin safra taşlarının düşürülmesine, nefes darlığı ile bronşite de çok faydalıdır.

Çocuklarınızın zeka ve beyin gelişiminde tahinin yadsınamaz bir faydası bulunuyor. Kemik gelişimi için de gönül rahatlığıyla tahini kullanabilirsiniz. Çok faydalı olacaktır.

Tahinde bulunan kalsiyum nedeniyle çok etkili bir kilo verdiricidir. Kalsiyum, yağ yakımını hızlandıran minerallerdendir ve kemik erimesini de engellemeye yardımcıdır.

Vücuttaki kötü yağları yakmak için doğal destek tahindir. Bitkisel protein deposu tahin, kasları besler, yağ yakımını hızlandırarak sağlıklı zayıflmak için çok doğru ve güvenilir bir tercihtir.

Protein içeriği nedeniyle tahinin tokluk hissi verdiğini sanırız bilmeyen yoktur. Ramazan aylarında çokça tercih edilen tahinli pidenin sırrı da tahinde gizlidir. İçeriği faydalı yağ ve proteinler sayesinde uzun süre tokluk hissi veren tahin, daha az kalori alıp zayıflatır.

Demir eksikliğinin getirdiği kabızlık, kilo verememe ve yorgunluk gibi sorunlar yaşayanlara tahinin çözüm olduğunu hatırlatabilirsiniz.

A vitaminini de ihtiva eden tahin göz sağlığını destekler özelliktedir. Görme bozukluğu veya göz hastalıklarında düzenli tahin tüketimi önerilir.

Yoğun sınav dönemi veya yorucu bir iş ortamında iseniz tahin tüketerek, zihin açıklığı sağladığını test edebilir, yorgunluğunuzu aldığını fark edebilirsiniz. Her sabah 1 - 2 tatlı kaşığı size yetecektir.

Çocuk emziren anneler için de tahin bulunmaz bir dosttur. Tahin tüketen anneler, hem gebelikte aldıkları kiloları daha kolay verecek, hem de anne sütünün arttığına şahit olacaklardır. Üstelik kolay hazmedilen tahin ne şişkinlik ne de gerginlik problemi yaratmayacaktır.

Mide yanmalarında da gönül rahatlığı ile tahine güvenebilirsiniz. Mide şişkinliği ve mide yanması probleminiz varsa, yemek öncesi 1 çay kaşığı tahin yiyin ve üzerine bir bardak su içerek 10 dakika bekledikten sonra yemeğe oturun, rahatladığınızı göreceksiniz.

Sporcular ve pilates, fitness, koşu ve yürüyüş yapanların kas onarımları ve yağ yakmak için proteine ihtiyaçları vardır. 1 yemek kaşığı tahin 250 gram biftekteki proteini size sunar.

Tek başına tahin tüketmek hoşunuza gitmiyorsa pekmezle karıştırarak yiyebilir üstelik tahinin de ekstra güçler kazanmasını sağlarsınız.

Tahin pekmez karışımı, mükemmel bir enerji kaynağı olmanın dışında, kan üretiminizi destekler ve vücudunuzun özellikle kış mevsimindeki üşümesini azaltır.

Kolesterol içermeyen tahin proteini her mevsim rahatlıkla tüketebilirsiniz.

tahin tahinin faydaları