Belediye elektrik üretecek

TAKİP ET

Ereğli Belediyesi, Güneş Enerji Santrali projesini tamamlamak üzere

Ereğli Belediyesi, Güneş Enerji Santrali projesini tamamlamak üzere.

Yaklaşık 1 KW'lık dev yatırım, şehrin elektrik yükünün bir bölümünü sırtlayacak.

Projeyle ilgili bilgiler veren Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, masrafını 4 - 5 yılda amorti etmesi beklenen bir proje hazırladıklarını söyledi.

Amortisman süreci sonrasında, belediyeye büyük bir gelir de sağlayacak projenin, TEDAޞ onayının alındığını ve ihale sürecine geçileceğini belirten Özgüven, santralin kısa zamanda kurularak, hizmete gireceğini kaydetti.

Karaman Belediyesi de, 2016 Aralık ayında MEVKA işbirliği ile tamamlanan 4.400 panelden oluşan (GES) Güneş Enerji Santralini, Organize Sanayi Bölgesinde hizmete başlatmıştı. 3 Milyon lira maliyetle kurulan santralin 2 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor.

Karaman'da kurulan santral ile elde edilen elektrik enerjisinin şehir şebekesine aktarılarak, öncelikli olarak belediyenin şantiyelerinde, tesislerinde, idari binasında ve su kuyularında kullanılarak yüklü elektrik maliyetini büyük oranda hafifletmesi hedefleniyor.

Çevremizde büyük enerji santralleri yatırımlarının yapıldığı bu dönemde, Karaman'dan konuya ilişkin daha fazla proje üretilmesi bekleniyor.



elektrik enerjisi Ereğli Belediyesi GES güneş enerji santrali Karaman Karaman Belediyesi mevka organize sanayi bölgesi Özkan Özgüven TEDAŞ