Belarus ile Karaman'da ortak üretim işbirliği

TAKİP ET

Belarus (Beyaz Rusya) Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, Karaman'ı ziyaret ederek ortak üretim odaklı işbirliği yapılacak alanlar hakkında görüşme yaptı.

Belarus’un, Karaman’dan bir süredir aldığı elmanın dışında başka ürünler hakkında da bilgi aldığı belirtildi.

Önceki gün New Karaman Otel’de yapılan toplantıya Belarus (Beyaz Rusya) Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, toplantıyı düzenleyen AK Parti Karaman Milletvekili ve Türkiye-Belarus Dostluk Grubu Başkanı Selman Oğuzhan Eser, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile iş adamı katıldı. Toplantıda iki ülke arasında Karaman merkezli işbirliği konuları konuşuldu.

"BELARUS’A GİDECEĞİZ"

AK Parti Karaman Milletvekili ve Türkiye-Belarus Dostluk Grubu Başkanı Selman Oğuzhan Eser, görüşme hakkında şu bilgiyi verdi:

"Geçen dönem Ankara’da görev yapan Belarus Büyükelçisi de Türkiye’ye karşı ilgiliydi. Bu ilgi Sayın Viktor Rybak tarafından da sürüyor. Amacımız iki ülke arasında ortak iş birliği yapılacak alanları saptayarak bu alanlarda yatırım yapmak. Amacımız sırf mal alıp satmak değil. İşletme kurup üretim yapmak istiyoruz. Karşılıklı ticaret bizim lehimize. Şu an Karaman’dan elma alıyorlar. Bunun miktarını artırmanın yanı sıra zeytin yağı ihracatı da yapmayı düşünüyoruz.

Bu toplantımız bir anlamda tanışma toplantısı oldu. Sonraki süreçte (temmuz ayında) iş adalarımızla Belarus’a giderek direkt üretim ve ihracat planlaması yapılacak. Belarus, Avrupa ile ilişkileri nedeniyle bizimle Rusya üzerinden ilişki kurarak sıkıntıları aşmaya çalışıyor. Bu fırsatı iyi değerlendirirsek ilişkiler gelişir."

"TOPLANTI OLUMLU GEÇTİ"

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram da şu bilgiyi verdi:

"Karaman’ı tanıtmak, iki ülke iş insanlarını bir araya getirmek, ilimizdeki soğuk havalarda üreticilerimiz ve tüccarlarımızın muhafaza ettiği elma stokumuzu Belarus’a satabilmek, şehrimizin ihracat ürünleri üzerine yapılabilecek ticareti ve bu anlamda atılacak adımları görüşme gibi birçok konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Toplantı çok olumlu geçti."