Bel kireçlenmesi nedir? Bel kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?

TAKİP ET

Bel kireçlenmesi problemi hayatınızı zorlaştırır.

Bel kireçlenmesi, özellikle orta yaş ve daha yaşlı kişilerde görülen problemlerden biridir. İnsanların hayatına büyük oranda olumsuz etki gösteren bel kireçlenmesinden kurtulmanın yolları mevcuttur.

Bel Kireçlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenme her yaş grubunda görülebilir. 65 yaş üstü grupta daha çok rastlanılan bir sorundur. Belde kireçlenme problemine obezitenin artması, yaşın ilerlemesi gibi durumlar sebep olabilir.

Bunların dışında genetik bir sorun olarak da görülebilir. Eğer ebeveynlerinizde kireçlenme problemi varsa sizde de bu problem nüksedebilir.

Bel kireçlenme belirtileri, genellikle sinirlerin sıkışması nedeniyle oluşan ağrılarla başlar. Hasta ağrılar nedeniyle hareketlerini kısıtlamak zorunda kalır. Kişi günlük hayatta yaptığı hareketlerde zorlanır. Eğilme, kalkma, uzanma gibi eylemler ağrıdan dolayı kısıtlanır. Bu ağrı tam olarak belde gözükmeyebilir. Bele yakın yerlerde bacağa vuran kısımlarda da ağrı başlayabilir.

Bel hastalıkları genellikle ilk belirtilerini bacakta ya da ayakta göstermeye başlar. Kireçlenme belirtileri de çoğu zaman bel fıtığı belirtileri gibi ayak parmaklarında kızarıklık ya da uyuşukluk şeklindedir. Bunun gibi belirtiler bel kireçlenmelerinin başlamasının sebebi olabilir. Bel kireçlenmesi belirtileri birçok şekilde kendini gösterir.