Bein Sports'tan VAR Hakkında Flaş Açıklama

TAKİP ET

Son dönemde hakem kararları ve VAR çokça eleştiri aldı

Son dönemde hakem kararları ve VAR çokça eleştiri aldı. Bunun üzerine Bein Sports yetkilileri flaş bir açıklama ile kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Resmi açıklamada, “Süper Lig maçlarının çekimi stadyumların ve altyapının sunduğu imkanlara göre her maçta 14 ila 25 kamera ile yapılmaktadır. Drone, helikopter kameralarını ve röportaj için kullanılan kameraları çıkarttığımızda, sahadaki müsabakayı çekerek VAR Odasına görüntü temin eden 13 ila 18 arasında aktif kameramız mevcuttur. Söz konusu kamera sayıları UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi gibi Avrupa futbolunun önde gelen turnuvalarında kullanılan standartların üstündedir. Bu çerçevede beIN SPORTS, Süper Lig maç görüntülerine erişim kalitesini en üst düzeye taşımaktadır” ifadeleri yer aldı. Betpas muhteşem hizmetleri ile dikkatleri topluyor.

Sistemin Alt Yapısal Özellikleri Açıklandı


Sıkça merak dilen sorular bu açıklamanın ardından cevap buldu. Görüntünün nasıl iletildiğine kadar önemli sorular cevap buldu. Açıklamada, “VAR Odası ile stadyumlar arasındaki görüntü iletimi TFF’nin yetkilendirdiği kurum tarafından, beIN SPORTS’un müdahalesi mümkün olmayacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Her maçtan önce, sahayı gören kameraların VAR Odasına sağlıklı şekilde görüntü aktarıp aktarmadığının testleri de yine bu kurum tarafından yapılmaktadır. Kamera görüntüleri Riva’da bulunan VAR’a doğrudan iletilmektedir. Burada VAR’ın ne şekilde yönetileceği, pozisyonların nasıl seçileceği ve görevli hakem ile hangi görüntülerin paylaşılacağı tamamen TFF’nin sorumluluğundadır” sözleri dikkat çekti.

Görüntü Seçimi betpas Konusunda Detaylar Belli Oldu


Hakemlerin ve VAR odasında yaşananlar en çok merak edilenler arasında yer aldı. Ayrıca işleyişe bir etkilerinin olmadığı konusunda da önemli adımlar atıldı. Buna göre, “VAR Odasının gördüğü görüntüler ile naklen yayın aracımızın ve yönetmenimizin gördüğü görüntüler bire bir aynı ve eş zamanlıdır. Kameraların ham görüntülerinin tamamı VAR Odası ile naklen yayın aracımıza aynı anda ulaşmaktadır. VAR hakemleri diledikleri görüntüyü diledikleri kadar izleyebilir, durdurup geri alabilirler. Dolayısıyla, VAR hakemleri tüm pozisyonlara erişebilmektedir ve yayıncı olarak bizim bu görüntülere müdahale etmek gibi bir yetkimiz kesinlikle yoktur” sözleri eklendi.