Bedava 5 yıldızlı otel!

TAKİP ET

İki bakanlığın başlattığı çalışma ile oluşturulacak 4 ve 5 yıldızlı otellerde, bedava konaklama imkanı sunulacak

İki bakanlığın başlattığı çalışma ile oluşturulacak 4 ve 5 yıldızlı otellerde, bedava konaklama imkanı sunulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen çalışma bir devrim niteliğinde olacak.

İsimlerini dünya çapında duyurmaya başlayan Türk fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin artması neticesinde iki bakanlık bir çalışma başlatarak sağlık turizminde devrim niteliğinde hizmetler sunmaya hazırlanıyor.

Yaşlı nüfusunun (65+) son 5 yılda % 17 arttığı Türkiye, 6.895.385 65 ve üstü yaşta nüfusa sahip. Dünya Sağlık Örgütü 2050 yılında dünyadaki 60 yaş üstü nüfusun 2 milyarı aşacağını öngörüyor. Bu rakamları gelişen Türk Fizik tedavi ve rehabilitasyon sektörü için bir potansiyel olarak gören iki bakanlık, bu pastadan pay almak için kolları sıvadı.

Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri adı verilen çalışmaya ilişkin kanun tasarısının da hazırlandığı öğrenildi. Çalışmalarda ayakta fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile birlikte, yaşlı bakım, engelli bakım ve termal hizmetlerini de kapsayacak konaklama tesislerinin kurulması ve bu tesislerin 4 ve 5 yıldız oteller olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Mevcut konaklama tesislerinin de yeni fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunabilmesi ya da bir fizik tedavi ve rahabilitasyon merkezi ile işbirliğine gitmesinin de önünün açılacağı çalışmada, bu tesislerin uluslararası sağlık turizmi alanında da çalışmaları desteklenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da dar gelirli vatandaşlar için bedeli devlet tarafından ödenen kaplıca hizmetlerini 254 tesis üzerinden sürdürürken, bu çalışma neticesinde faaliyete geçecek olan 4 ve 5 yıldızlı konaklamalı Fizik tedavi ve Rehabilitasyon otellerinin dar gelirli yaşlılara ücretsiz hizmet vermesi için çalışma yapmaya hazırlanıyor.

Bahse konu oteller hayata geçtiğinde, masraflarının devlet tarafından karşılanmak suretiyle dar gelirli yaşlıların, bu otellerde konaklamaları da başlayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bedava konaklama dünya sağlık örgütü fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri Sağlık Bakanlığı sağlık turizmi Türk Fizik tedavi ve rehabilitasyon sektörü