BAKAN KAYA'DAN EVLİLİK PROGRAMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, katıldığı bir televizyon programında TV'lerde yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili soruya, bu programların aile değerlerine zarar verdiği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, katıldığı bir televizyon programında TV'lerde yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili soruya, bu programların aile değerlerine zarar verdiği cevabını verdi.

Evlilik programlarıyla ilgili bakanlığa oldukça fazla şikayet geldiğini Bakan Kaya, "Aile değerlerine zarar veriyor' diye şikayetler geliyor. 'Ceza verilsin', 'kaldırılsın' diyorlar. Bu konuda kamuoyu baskısı oluşmalı. ABD'de sivil toplum kuruluşları var, onları baskı oluşturuyor. Bizde de bunlar olmalı. Ben cezadan yana değilim, toplum değerleri doğrultusunda TV yöneticilerinin de bunu görerek gerekeni yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Yaptırımlar olmalı ama ceza değil" diye konuştu.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde 38 günlük bir bebeğin maruz kaldığı cinsel istismar olayıyla ilgili açıklama yapan Kaya, bu konuda TV yöneticileriyle bir araya geleceğini de söyledi.

Çocuk yaşta yapılan evlilikler ve özellikle çocuklara yönelik cinsel istismarı "toplumun kanayan yarası" olarak niteleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bu konuyu eğitim ile aşabileceklerini belirtti.

Oysa kamuoyu, Bakan Kaya’dan daha farklı tedbir düşüncelerine sahip.

Toplumun birçok kesiminin bu konuyla alakalı yaptırım önerileri çok ciddi bir düzeyde. Bu durumun mutlaka çok sert hukuki yaptırımlara maruz bırakılması gerektiğini savunanlar oldukça fazla. 2010 yılında yapılan referandumda kabul edilen kadına pozitif ayrımcılık maddesinin faal olarak uygulanmadığı ortada. Bunun da kanıtları kadınların ve çocukların son yıllarda giderek daha fazla maruz kaldıkları şiddet olayları.

Yüzeysel açıklamalar yerine, ciddi yaptırımları görmek, toplumun bu konudaki ciddiyeti hissetmesinde önemli rol oynayacaktır.

38 günlük Aile ve Sosyal Politikalar cinsel istismar evlilik programları Fatma Betül Sayan Kaya pozitif ayrımcılık