Ayşe Acar Başaran Gözaltına Alındı

TAKİP ET

HDP Batman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Avukat Ayşe Acar Başaran bu sabah saatlerinde, gözaltına alındı

HDP Batman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Avukat Ayşe Acar Başaran bu sabah saatlerinde, gözaltına alındı.

Ayşe Acar Başaran hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı. Savcılık tarafından ifadesi alınan Başaran,  bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Ayşe Acar Başaran daha önce Meclis Kürsüsünde, güvenlik güçlerinin geçtiğimiz yıl Diyarbakır’ın Sur, ޞırnak’ın Cizre ve Mardin’in Nusaybin ilçelerinde Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik gerçekleştirdiği ve kamuoyunda Hendek Operasyonları olarak bilinen operasyonlarda etkisiz hale getirilen Bölücü Terör Örgütü üyelerinin fotoğraflarını göstermiş ve aynı konuşmada ifade ettiği Kürdistan çıkışı ile gündeme gelmişti.

Bugün bir başka gelişme daha yaşandı. Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Mardin'in Midyat İlçesi’nde açılan, 'Terör Örgütü Propagandası Yapma' davasında beraat kararı verildi. Bu karar, dokunulmazlığı kalktıktan sonra hakkında yargılamalar başlayan Demirtaş için verilen ilk beraat kararı oldu.



Diyarbakır'da sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Demirtaş hakkında, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Hendek Operasyonları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı hakkında yaptığı konuşmadan dolayı, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör Örgütü Propagandası Yapma' suçundan açılan davaya açılmıştı.

Demirtaş, hakkındaki davanın duruşmasına Edirne F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katıldı.

Demirtaş ve avukatların savunması sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, 'Suçun yasal unsurları oluşmadığı' kanaatine dayanarak Demirtaş hakkında berat kararı verdi. Bu karar, hakkında toplam 102 fezleke bulunan ve dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra yargılanmasına başlanan Demirtaş için verilen ilk beraat oldu.

Ayşe Acar Başaran Batman beraat Bölücü Terör Örgütü Cizre Edirne F Tipi HDP HDP Eş Genel Başkanı Hendek Operasyonları Kürdistan Midyat Midyat Ağır Ceza milletvekili Nusaybin SEGBİS selahattin demirtaş Sur tbmm Terör Örgütü Propagandası