Ayrancı İlçe Başkanı istifa etti

TAKİP ET

Karaman AK Parti Teşkilatı şu günlerde oldukça hareketli saatlere tanıklık ediyor

Karaman AK Parti Teşkilatı şu günlerde oldukça hareketli saatlere tanıklık ediyor. Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Nazmi Ünlü'nün açıklamalarıyla hareketlenen Karaman siyaseti, dün de AK Parti Ayrancı İlçe Başkanı Turgay Set'in sosyal paylaşım sitesi facebook'taki kendine ait hesabından yaptığı istifa ettiğine dair açıklaması, kafa karışıklığını da beraberinde getirdi.

Bilindiği gibi İl Başkanı Nazmi Ünlü yaptığı açıklamada, uzun yıllar hizmet ettiği AK Parti camiasına teşekkürlerini iletmiş ve iş yoğunluğu nedeniyle yapılması planlanan kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından da ilk olarak Naim Özpınar AK Parti İl Başkanlığı için aday olduğunu beyan etmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın 81 il başkanıyla yaptıkları değerlendirme toplantısının ardından Karaman, Yozgat, Uşak ve Bursa il başkanlarının aday olmayacaklarını belirttiklerini söyleyerek, Nazmi Ünlü'nün açıklamalarını destekler nitelikte bir değerlendirmede bulunmuştu.

Fakat AK Parti Ayrancı İlçe Başkanı Turgay Set'in dün yaptığı açıklamalar, durumu bir başka boyuta taşıdı. Turgay Set yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

"Karaman Ak Parti Teşkilatında toplantımız vardı. Koordinatör milletvekilimiz, yorulduğumu belirtip basına demeç verip görevimden ayrılmamı istedi. Hayır dedim, yorulmadım. Bir kağıt alıp Teşkilatın isteği doğrultusunda görevimden istifa ediyorum diyerek istifa dilekçemi verdim. Yola birlikte çıktığım ve seninle yola devam edilir diyerek partiye üye olan arkadaşlarım, yola birlikte çıktığım insanları hiç yolda bırakmadım. İradem dışında birlikte yolculuğumuza son vermek zorunda kaldım. Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun. Hoşça kalın. Allaha emanet olun..."

Bu açıklamanın ardından diğer AK Parti İlçe Başkanlarının da içinde bulunduğu durum, Karaman'da siyaset ile ilgilenen kesimlerin, şimdilerde tartıştığı konuların başında geliyor.

İlerleyen günlerde Karaman ve AK Parti siyasetiyle ilgi gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Umarız bu hareketlenme Karaman'ın menfaatlerine olur.

AK PARTİ AK Parti Ayrancı İlçe Başkanı Bursa Facebook istifa istifa dilekçesi Karaman Karaman AK Parti Mustafa Ataş naim özpınar Nazmi Ünlü Turgay Set uşak Yozgat