Ayak kokusuna kesin çözüm

TAKİP ET

Ayak kokusu başlı başına bir problemdir

Ayak kokusu başlı başına bir problemdir. Öyle ki insanı sosyal hayatında oldukça güç durumlara sokar. Çünkü ayaklarınızdan yayılan o koku yüzünden insanların size tiksinerek bakması ve uzak durması psikolojinizi alt üst eder.

Oysa bu sorundan tamamen kurtulmak için yapmanız gereken basit bir işlem, sizi bu rahatsızlıktan kurtaracak.

Ama önce ayak kokusuna neden olan etkenleri belirtmek lazım.

Gün boyu kapalı ortamda kalan, havanın ve hareketlerimizin sonucunda ayaklarımızda oluşan ter, kapalı ve havasız ortamda, yani ayakkabı içerisinde kalarak, bakteriler sayesinde amonyak üretmeye başlar. İşte ayak kokusunu oluşturan etkenler de bunlardır.

Yapılacak basit ve bir o kadar da ucuz bir işlemle bu kokudan tamamen kurtulmak sizin elinizde.

Karbonat.

Akşam eve geldiğinizde çıkardığınız ve özellikle burun kısımları terden nemlenmiş ayakkabılarınızın içine, her birine 1 çorba kaşığı miktarında karbonat dökün. Ayakkabılarınızı iyice çalkalayarak karbonatın ayakkabı içine tamamen yayılmış olduğundan emin olun ve öylece bırakın. Ayakkabınızı giyeceğiniz zaman ayakkabınızın içine koymuş olduğunuz karbonatı hafifçe silkeleyin ve ayakkabınızı giyin. Bu işlemi 3-4 günde bir yapmanız önerilir.

her gün yapacağınız işleme gelince, ayakkabınızı giyeceğiniz hergün, 1 çay kaşığı karbonatı ayakkabınızın ön iç kısmına dökün ve hafifçe çalkalayarak karbonatın içeriye yayılmasını sağlayın ve içerideki karbonatı boşaltmadan ayakkabılarınızı giyin.

Gün boyu ayaklarınız terlese de karbonat sayesinde bakteriler koku üretemeyecekler.

Tabi önemli bir konuyu da hatırlatmakta fayda var. Ayaklarınızı her gün akşamları ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletmeniz, hem ayak sağlığınız için oldukça faydalı olacağı gibi, aynı zamanda günün bütün yorgunluğunu da atmanızı sağlayacak.

1 çorba kaşığı amonyak Ayak kokusu ayak sağlığı Haber Karaman karaman haber karbonat tuzlu su