AY YILDIZLILAR KOSOVA SINAVINDA

TAKİP ET

A Milli Takım Kosova sınavında

A Milli Takım Kosova sınavında.

Rusya’da yapılacak olan 2018 Dünya Kupası Avrupa Grup Elemeleri I grubunda ülkemizi temsil eden Fatih Terim önderliğinde 135. Maçına çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız, 11 Haziran 2017 Pazar günü, Kosova’da Kosova Milli Takımı ile karşı karşıya gelecek. Kosova Loro Boriçi Stadyumunda saat 21.45’te başlayacak olan karşılaşmayı, Çekya Futbol Federasyonundan Miroslav Zelinka yönetecek. Zelinka’nın yardımcılıklarını ise yine aynı federasyondan Ondrej Pelikan ve Jan Patak yapacak. Karşılaşma TV8 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Son günlerde kadro dışı bırakılan ve ardından yaptığı basın toplantısında milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan kriziyle gündemde olan ay yıldızlılarda, Burak Yılmaz da benzer bir açıklama yaparak, Arda Turan’ın olmadığı bir milli takımda oynamak istemediğini belirterek milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

Bilindiği gibi futbol hayatını İspanya’nın Barcelona kulübünde sürdüren A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, yaptığı basın toplantısında milli takımı bıraktığını açıklamış ve bu da Türk futbol kamuoyunda tartışmalara ve krize sebep olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ise Arda Turan’ı destekleyici yöndeki açıklamaları, bu olumsuz havanın daha da gerilmesine sebep olmuştu.

Koper’deki Bonfika Stadyumunda hazırlıklarını tamamlayan milli takımda Arda Turan’ın yanı sıra Serdar Gürler ve Deniz Türüç de ailevi sebepleri gerekçe göstererek milli takım kampındın ayrıldılar.

12 Kasım 2016 tarihinde Kosova ile ilk randevusundan 2-0’lık skorla sahadan galip ayrılan ay yıldızlılarda tek hedef galibiyet.

Gurubunda yaptığı 5 karşılaşmadan 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet çıkaran milli takımımız 8 puanla 4. sırada yer alıyor. Kosova ise yaptığı 5 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkarmış durumda gurup sonuncusu.

Ay yıldızlılar, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 134 maçta biri hükmen olmak üzere 69 galibiyet, 33 beraberlik ve 32 de mağlubiyet aldı. Terim yönetiminde 201 gol kaydeden A Milli Takım, kalesinde ise 138 gol gördü.

2018 Dünya Kupası 21.45 A Milli Futbol Takımı Arda Turan ay yıldız Barcelona Beşiktaş Bonfika Stadyumu Burak Yılmaz Çekya Futbol Federasyonu cenk tosun deniz türüç Fatih Terim fenerbahçe galatasaray hakan çalhanoğlu Jan Patak kadro dışı katar Koper kosova