Av yasağı 15 Mart'ta başlıyor

TAKİP ET

Baraj, göl, gölet ve bağlantılı bütün iç sularında av yasağı 15 Mart 2021 tarihi itibariyle başlayacak.

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğlerde iç sularda, 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait türler ve diğer türlerin avcılığı, nakli ve satılması yasaklandı.

Bu dönemde yasaklanan av araç gereçlerinin avlanma mahallinde bulundurulması da yasaklandı. 15 Haziran'a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak denetimlerde, her türlü av araç ve gereçleri ile avlanmaya hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. Yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu Kapsamında İdari Para Cezası uygulanacak.



Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzeniyor. Vatandaşlardan da gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına bildirmeleri istendi.