Ambarlılar eylem yapmaya geliyor

TAKİP ET

Ambar Köyü Derneği, Ayrancı'da düzenlenen Hıdrellez ޞenlikleri ve Akgöl'e cansuyu eylemi yapmak üzere Karaman'a geliyor

Ambar Köyü Derneği, Ayrancı'da düzenlenen Hıdrellez ޞenlikleri ve Akgöl'e cansuyu eylemi yapmak üzere Karaman'a geliyor.

Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden biri iken yaşanan kuraklıklar sonucunda çöle dönüşme tehlikesi ile karşılaşan Akgöl Sazlıkları, Konya’nın Ereğli ve Karapınar ilçeleriyle, Karaman’ın Ayrancı ilçesi sınırları arasında; sazlık, bataklık, çamur adacıkları ve bunları çevreleyen çayırlar ile çorak düzlük ve steplerden oluşan 6,800 hektarlık bir bölge.



Akgöl, 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından ’I. Derecede Doğal Sit Alanı’, 1995 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğünce ’Tabiatı Koruma Alanı’ olarak ilan edilmişti.



Geçtiğimiz şubat ayında, 25 kilometrelik alanda kanal açma, temizleme ve su yönlendirme çalışmalarıyla Ayrancı Barajı'nın fazla suyunun aktarılması sağlanarak Akgöl'ün beslenmeye çalışılmıştı.



Ambar Köyü Derneği, hem 14 Mayıs'ta Ayrancı'da yapılacak Hıdrellez ޞenliklerine katılmak hem de İvriz Barajından Akgöl'e can suyu verilmesi için bir eylem yapmak amacıyla Karaman'a gelecek.



İstanbul'dan kalkacak 4 otobüsle Karaman'a gelecek Ambar Köyü Derneği adına başkan Hüseyin Tekin ve yardımcısı Osman Asan, Hıdrellez ޞenlikleri ve Akgöl'e cansuyu eylemine kalabalık bir katılım yapacaklarını bildirdiler.



Değişik platformlarda çeşitli sosyal farkındalık etkinlikleri düzenleyen Ambar Köyü Derneği, Akgöl için daha önce de eylemler yapmıştı.

Akgöl Akgöl Sazlıkları Ambar Köyü Derneği ayrancı cansuyu eylemi Ereğli Hıdrellez Şenlikleri Hüseyin Tekin I. Derecede Doğal Sit Alanı Karaman Karapınar konya Osman Asan Sosyal farkındalık Tabiatı Koruma Alanı