Ambar'da okul seferberliği

TAKİP ET

Ambar Köyü'nde İlk ve Ortaöğretim okulunun kapatılma kararı alınması üzerine köylüler seferberlik başlattılar

Ambar Köyü'nde İlk ve Ortaöğretim okulunun kapatılma kararı alınması üzerine köylüler seferberlik başlattılar.

Ambar Köyü Derneği'nin öncülük ettiği imza kampanyasında 400 imzaya ulaşıldı.

Toplanan imzaların kaymakamlığa okulun kapanmaması için verileceği kampanyayla okuluna sahip çıkan Ambar Köyü Derneği gurbetçiler de dahil olmak üzere herkesi okulun kapanmaması için başlatılan seferberliğe destek olmaya davet ediyorlar.

Ambar Köyü Okulu, Ambar Köyü ile birlikte 3 köye daha (Kavuklar, Kale ve Karaağaç köyleri) eğitim ve öğretim hizmeti veriyordu.

Öğrenci sayısının düşük olması nedeniyle (65 civarında) kapatılma kararı verilen okulun kapanması ile birlikte öğrenclerin taşımalı sistemle Ayrancı'da okullarına devam edeceği öngörülüyor.

Ambar Köyü'nün Ayrancı'ya uzaklığı 20 kilometre. Ambarlılar özellikle 6, 7, 8 yaşlarındaki öğrencilerinin evlerinden 20 kilometre uzakta bir okula gitmesinin hem eğitim açısından, hem de o yaştaki çocukların psikolojisi açısından sağlıklı olmayacağını düşünüyorlar.

Ambarlılar, halen öğrencileri 25 kilometre uzaklıkta olan Ayrancı'ya taşınan Böğecik Köyü ve Savranlar Mahallesi öğrencilerinin Ayrancı yerine 10 kilometre mesafedeki Ambar Köyü okuluna taşınarak belirtilen öğrenci sayısının yetersizliğinin de ortadan kalkacağını öne sürüyorlar.



ambar köyü Ambar Köyü Derneği ayrancı Böğecik Köyü imza kampanyası Kale Köyü Karaağaç Köyü Kavuklar Köyü Savranlar Mahallesi