Alman Noel Baba, camide dua etti

TAKİP ET

Antalya'nın Demre ilçesine gelen Wolfang Kimming Liebe, dua ettiği camide barış ve kardeşlik diledi

Antalya'nın Demre ilçesine gelen Wolfang Kimming Liebe, dua ettiği camide barış ve kardeşlik diledi.

Alman Liebe, Noel Baba misyonunu 30 yıldır yürütüyor. 19'ncu keredir geldiği Antalya'da Noel Baba kıyafeti ve asası ile çeşitli ziyaretlerde bulunurken, iki ülkenin dostluğunun devam etmesi gerekliliğini vurguluyor.

Demre'de Bayrakçı Camiinde dua eden Wolfang Kimming Liebe, "Peygamberlerimiz İsa ile Muhammed'den ve Yüce Allah'tan, tüm insanlara sağlık, dostluk ve kardeşlik diliyorum" dedi.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ın da makamında kabul ettiği Noel Baba Wolfgang Kimmig Liebe, bundan böyle ziyaretlerini Kültür ve Turizm Bakanlığının diktireceği Anadolulu Aziz St. Nikolas'ın kıyafetleri içinde gerçekleştirerek tüm dünyada Türkiye'nin tanıtılması için çaba harcayacağını dile getirdi. Hz. Muhammed’i karalayan film için de özür dileyen Kimmig, "Hepimiz aynı tanrıya inanıyoruz" dedi. Kaynak: Noel Baba Demre’de

Bir okulu da ziyaret ederek, öğrencilere Noel Baba şarkısı söyleyen Liebe, Demre'de gördüğü sevgi ve konukseverlik nedeniyle, öldüğü zaman Demre'ye gömülmeyi vasiyet ettiğini belirtti.

Antalya Aziz St. Nikolas Demre Hz. Muhammed Noel Baba Wolfang Kimming Liebe Yusuf İzzet Karaman