ALES sonuçları açıklandı

TAKİP ET

ÖSYM Başkanı Prof

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, "Değerli ALES adaylarımız, lisansüstü başvurularınızı yapabilmeniz için sonuç açıklama tarihini öne alarak 7 Eylül olarak ilan etmiştik. Çalışmalarımızı hızlandırdık ve değerlendirme işlemlerini daha erken tamamladık ve bugün sonuçları sizlerle paylaşacağız. Hayırlı olsun." dedi.



ALES sonuç sorgulama

ALES/1 sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden açıklandı. Adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarını görüntüleyebilecek.

ALES sonuçları kaç yıl geçerli?
ÖSYM'nin hazırladığı ALES 2020 kılavuzuna göre, ALES sınavından alınan sonuçlar beş yıl boyunca geçerli.



Ales puan hesaplama nasıl yapılır?

-ALES Sayısal Puanı: 0,75 (Sayısal) – 0,25 (Sözel)
-ALES Sözel Puanı: 0,25 (Sayısal) – 0,75 (Sözel)
-ALES Eşit Ağırlık Puanı: 0,50 (Sayısal) – 0,50 (Sözel)

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kağıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunup bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanarak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde ediliyor.

2020-ALES/1 2020-ALES/1 Sonuçları ALES ALES 2020 ALES puan hesaplama Ales puan hesaplama nasıl yapılır? ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ALES sınavı ALES sonuç sorgulama nasıl yapılır? ALES sonuçları kaç yıl geçerli? halis aygün ösym sonuc.osym.g