Alatalılardan arabaşı etkinliği

TAKİP ET

Karaman Alatalılar Eğitm Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arabaşı etkinliği düzenledi

Karaman Alatalılar Eğitm Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arabaşı etkinliği düzenledi.

Ereğli yolu üzerindeki bir tesiste gerçekleşen programa Karaman'daki Alatalıların yanı sıra, il dışından da katılım oldu. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda başkan Hasan Yazıcı da bir konuşma yaptı.

Yazıcı; "Bugün burada nasip olursa geleneksel hale getirmeyi planladığımız arabaşı etkinliğimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Derneğimiz kuruluş gayesi olan Alatalı hemşehrilerimize hizmet etme yolunda önemli fikirlerin ve programların alt yapısı bu buluşmalarda ortaya çıkmaktadır. Derneğimizin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiğimiz 3 kültür şenliğimizin yanı sıra, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize de ayni ve nakdi yardımda bulunulmuştur.



2016-2017 öğretim yılında yüksek öğretim gören 10 Alatalı öğrencimize burs verilmiştir. 2017-2018 yılında ise yine Alatalı yüksek öğrenim gören öğrencilerimize verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz burslu sayısı 44 olmuştur. Heşerilerimizin desteği le hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Bu vesileyle bu gecemize katılan siz değerli hemşerilerime ve bu gecenin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese sonsuz şükranlarımız sunarım" dedi.

Konuşmanın ardından arabaşı ve tatlı ikramı yapılan Alatalılar uzun süre sohbet ederek hasret giderdi.

Alatalılar Alatalılar Eğitm Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arabaşı arabaşı etkinliği ereğli yolu Hasan Yazıcı Karaman