Akşener'in partisinde önemli isimler

TAKİP ET

Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde yürütülen yeni partinin kurulmasına dair çalışmalar hızlandı

Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde yürütülen yeni partinin kurulmasına dair çalışmalar hızlandı.

Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın kuracağı yeni parti için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Partinin Ekim ayında kurulması bekleniyor. Siyasi kulislerde konuşulanlara göre ise partiye katılması beklenen isimler de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Bu isimlerden en öne çıkanlar ise eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç.

Ankara'nın siyasi kulislerinden gelen bilgilere göre Bardakoğlu, kendisine getirilen "partinin kurucular kurulu"nda yer alması teklifine olumlu yaklaşarak, yapılan teklifi kabul etmesi önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Aynı teklifin Haşim Kılıç'a da yapıldı, fakat Kılıç'ın gelen teklife henüz net bir cevap vermediği edinilen bilgiler arasında.

Bu iki ismin haricinde bir başka ismi de yeni kurulacak partinin saflarında görecek gibiyiz.

Bu isim Hak ve Eşitlikler Partisi'nin (HEPAR) kurucusu Osman Pamukoğlu.

Yeni kurulacak partinin kurucular kurulunda yer alması beklenen diğer isimler ise şu sıralar Ankara'nın siyasi kulislerinde çokça konuşulan konuların başında geliyor.

Ali Bardakoğlu anayasa mahkemesi ankara Diyanet İşleri Başkanı Hak ve Eşitlikler Partisi Haşim Kılıç HEPAR Meral Akşener Osman Pamukoğlu Siyasi kulisler ümit özdağ yeni parti