Akıl Ve Zeka Oyunları

TAKİP ET

Farklı eğitim yöntemleri ile hiperaktiflik için birbirinden farklı çözüm yolları aranır

Farklı eğitim yöntemleri ile hiperaktiflik için birbirinden farklı çözüm yolları aranır. Bunlardan biri de akıl ve zeka oyunları olarak ön plana çıkmaktadır. Birbirinden değişik oyunlar sayesinde çocuk bu dikkat eksikliğinden kurtulabilmekte ve odaklanma yeteneğini kazanmaktadır.

Bu konuda farklı oyunlar bulunmaktadır. Çok küçük çocuklar için basit hafıza oyunları ya da birbirinden renkli puzzle oyunları çocuğun dikkatini toplamasına olanak tanırken aynı zamanda hafızasının da gelişmesine fırsat verir. Bu da ileriki yaşlarda çocuğun okul çağına gelindiği zaman dersleri dikkatli bir şekilde dinlemesine, derslerini yapmasına ve sakin bir yapıya dönüşmesine olanak tanır.

Zeka oyuncaklarının faydaları

Bir çocuk için küçük yaşlarda ahlaki eğitiminin yanı sıra zihinsel gelişimi en büyük önemi taşımaktadır. Hızlı karar verme yeteneği, farklı stratejileri bir arada düşünebilme ya da bakış açısını genişletmesi gelecekteki karakterini olumlu yönde etkiler. O yüzden zeka oyuncakları arasında 1 yaş ve üzeri çocukları için denge kutuları oyunu ya da balık puzzle ve benzeri oyun çeşitleri çok ufak yaşlardan itibaren gelişimine olumlu katkılar yapar. Yaşı ilerledikçe oyunlar da zorlaşır ve farklı yeteneklerini ya da özelliklerini açığa çıkarmaya başlar. Bunlar arasında odaklandığı bir konu adına değişik stratejiler belirlemesidir. Yani bir ders için problem çözme noktasında farklı açılardan bakarak işlemleri yapma özelliği kazanabilir.

Her yaş grubu için değişik zeka oyunları

1 yaşından itibaren 16 yaşına kadar çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimi hiç ara vermeden süremeye devam eder. Bu zaman aralığında bir çocuk olumlu olarak ne kaparsa ya da ne gibi yeteneklerini ön plana çıkarırsa kardır. Örneğin okul öncesi çocuklar için tek sırada dört tane oyunu ya da uçan cüceler oyunu çocukların odaklanma yeteneklerini kazanmasında büyük bir rol oynayabilmektedir. Ayrıca eğlenceli domino oyunu ya da kutuyu kapat oyunu akıl ve zeka oyunları arasında bir çocuk adına mental gelişimine ciddi katkılar yaparken onun eğlenceli zamanlar geçirmesine olanak vermektedir. Bunlar gibi daha birçok farklı zeka oyunu uzmanlar tarafından önerilmektedir.