AK Parti Kongre süreci ve yapılan büyük yanlışlık 1

TAKİP ET

Türkiye'ye geldiğimden bu yana yapmış olduğum saha çalışması, araştırmalar, gözlemler, ikili görüşmeler, vatandaşla yapılan sohbetler sonucunda görüyorum ki maalesef AK Parti Teşkilat Başkanlığı çok b

Türkiye'ye geldiğimden bu yana yapmış olduğum saha çalışması, araştırmalar, gözlemler, ikili görüşmeler, vatandaşla yapılan sohbetler sonucunda görüyorum ki maalesef AK Parti Teşkilat Başkanlığı çok büyük bir yanlışın içerisinde ve 2019 seçimleriyle kumar oynuyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın teşkilatlar hakkında söylediği METAL YORGUNLUĞU ifadesinden sonra milletin beklentisi teşkilatın en az %75-80 inde köklü değişikliklerin yapılması, kan değişimin gerçekleşmesi iken almış olduğum son bilgiler MAALESEF pratikte bunun tam tersinin isleme konulmasıdır.

AK Parti teşkilat başkanlığı yeni bir vizyonla teşkilatları sıfırdan yapılandırması gerekirken MEVCUT YÖNETİMLERDEN delege listelerini istediği bilgisi geliyor.

Şimdi sormak lazım; METAL YORGUNLUĞU var olan teşkilatlardan delege listeleri almanın manası ve mantığı nedir? Sıkıntı zaten şimdiki yönetimlerdeyken, bu yönetimlerin göndereceği delege listeleri ile teşkilat başkanlığı nasıl bir seçim yapmayı planlıyor?

Nasıl bir revizyona gitmeyi düşünüyor? Veyahut kimleri korumak adına bunda ısrar ediyor?

Bu sorun dile getirildiği zaman etkili pozisyonlardaki yetkililer GENEL MERKEZ'in bu listeleri kabul etmeyeceğini il ilçe adaylarını kendilerinin belirleyeceklerini söylüyor? Madem kabul edilmeyecek o zaman neden bu listeler isteniyor?

Parti teşkilat başkanlığı küçük il ve taşralarda duruma ne kadar vakıf ki gönderilen listeleri kabul etmeyecek? Bu red neye göre hangi kriterlere göre olacak? Tüm bu sorular yetkililerin yukarıda söylenen sözlerinin günü kurtarma adına söylemleri olduğunu açık şekilde gözler önüne seriyor..

Parti Teşkilat Başkanlığı kendi düşündükleri isimleri tek aday olarak gösterseler bile seçim günü bugünkü yönetimlerin oluşturduğu delege listeleri ile son anda divana başvurup 2'nci bir aday çıkararak , mevcut yönetimin belirlediği adayı delegeler vasıtasıyla başkan seçtirmeyeceğinden nasıl bu kadar emin olabiliyor? Kim bunu garanti edebiliyor?

Olmaz öyle şey demeyin, bakin parti geçmişine birçok kongrede yukarıda söylediklerimin özellikle küçük vilayetlerdeki seçimlerde gerçekleştiğini göreceksiniz...!

Parti Teşkilat Başkanlığı için Türkiye sadece birkaç büyükşehirden mi ibarettir? ve o birkaç büyükşehirde Genel Merkezin istediği adaylar seçilebilsin diye tüm teşkilatları ateşe atmanın nasıl bir sonuç doğuracağının farkında değiller mi?

AK Parti'de süregelen bu kongre yapılanmasının neticesi olarak taşra teşkilatlarında yıllardır son dakika 2.aday operasyonlarının yapılmasıyla yönetimlerin tamamen rantçı, tembel, adı yolsuzluğa bulaşmış insanlarla dolması yüzünden milletin nezdinde bıçağın kemiğe dayandığını teşkilat başkanlığı nasıl ve neden görmek istemiyor?

Üstelik yeni süreçte FETÖ belası da tüm ülkeyi sarmışken, partinin kendini bu hainlerden temizlemesi, kendisini yenilemesi gerekirken eski sistemle devam edilip küçük illere göz yumulması, görmezden gelinmesinin 2019 seçimlerinde nasıl bir karşılık bulacağını sorumlular hiç mi düşünmüyorlar? Milletin 7 Haziran'da verdiği uyarıyı hiç mi incelemiyorlar?

Son referandum sonuçları da ortadayken 2019 seçimlerinin nasıl bir risk altında olduğunu hiç mi görmüyorlar...