87 başvurudan 85'i kabul edildi

TAKİP ET

Karaman'da hibe başvurusu yapan 87 çiftçiden 85'i onay aldı

Karaman'da hibe başvurusu yapan 87 çiftçiden 85'i onay aldı.

Karaman merkez ve Başyayla, Ermenek, Sarıveliler'in kırsal ve dağlık köylerinde uygulanacak olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin 1. hibe başvuruları incelenerek yapılan 87 projenin neredeyse tamamı onaylandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, 1. hibe başvuru döneminde 47 yüksek tünel sebze serası, 31 yeni bağ kurulumu ve 9 yeni kiraz bahçesi kurulumu için hibe başvurusu alındığını, yapılan puanlama kriterlerine göre bunlardan 47 sera kurulumu, 9 kiraz bahçesi kurulumu ve 29 yeni bağ kurulumu projesinin kabul edildiğini belirtti.



Özçalık, onaylanan projelerin sahibi çiftçilere tebligatların yapıldığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başladığını bildirirken, proje kapsamında bitkisel üretim yatırımları ve diğer yatırımlarda, bireysel başvurularda KDV hariç %70, grup başvurusunda ise KDV hariç %80 oranında hibe uygulanacağını söyledi.

2023 yılına kadar proje sahasındaki dağ köyleri ve kırsal alanlarda tarımsal üretimlerin destekleneceği Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında 2018'in ikini yarısında kurutma ve depo rehabilitasyonu, bağ tadilatı ve membran havuz yapımı konularında hibe desteği verilmesi planlanıyor.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin 22.5 milyon avro bütçesi bulunuyor.

bağ tadilatı başyayla dağ köyleri dağlık köyler ermenek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi hibe başvuruları hibe başvurusu Karaman kiraz bahçesi kurulumu kırsal alanlar kurutma ve depo rehabilitasyonu membran havuz yapı