72 yaşındaki dürüstlük abidesi

TAKİP ET

Mustafa Atik, 72 yaşında olmasına rağmen el arabası ile hırdavat ürünleri satarak geçimini sağlıyor

Mustafa Atik, 72 yaşında olmasına rağmen el arabası ile hırdavat ürünleri satarak geçimini sağlıyor.

Karaman’da yaşayan Mustafa Atik, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir fotoğraf ile tanındı. Haftanın 2 günü elindeki pazar arabası ile Karaman’dan Konya’ya satış için giden Mustafa dedenin hikayesi ise örnek olacak bizlere.

DİLENMİYORUM; ÇALIŞIYORUM

El arabası ile hırdavat ürünlerinden elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını belirten Atik, "72 yaşındayım, ayda 500 TL engelli maaşım var, 350 TL ev kirası ödüyorum, çalışmak zorundayım, kalbimden ve dizimden rahatsızım fakat ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Dilenmiyorum, hırsızlık da yapmıyorum sadece çalışıyorum geçinmeye çalışıyorum, yeşil kart sahibiyim, sosyal yardımlaşma kömür yardım yapıyor devletimden hiçbir beklentim yok sağ olsunlar" dedi.

KALP AMELİYATINI OLMAK İSTEMİYOR

72 yaşındaki Mustafa Atik, kalbinden 2 kez anjiyo olmuş diz kapağı ameliyatı olmak zorunda fakat eşi ve bir çocuğunun geçimi ona ait. Üçüncü kez kalp ameliyatı olmak istemiyor. Ailesinin geçimini sağlaması nedeni ile ameliyat olmaktan kaçınıyor.

HAYIRSEVER VATANDAŞ’TAN DESTEK

Almanya’da yaşayan bir gurbetçi, sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu söyleyerek Mustafa dedeyi ziyaret etti. İsminin verilmesi istemeyen hayırsever bir hanımefendinin zor şartlarda ödemesini yaptığı 3 tekerlekli aracın kalan 6 taksitini kapatması Mustafa dedeyi duygulandırdı.

Oldukça sıkıntılı yaşantısına rağmen, helal kazançtan şaşmayan bu dedemize siz de sahip çıkmak isterseniz, Çeltek Mahallesi 475. Sokak No:16'daki evinde ziyaret edebilir, 0538 460 43 79 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

almanya çeltek mahallesi Karaman konya Mustafa Atik