689 SAYILI KHK'DA SON HAZIRLIKLAR TAMAM

TAKİP ET

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimin ardından yürürlüğe giren Olağanüstü Hal Kanunu (OHAL) çerçevesinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimin ardından yürürlüğe giren Olağanüstü Hal Kanunu (OHAL) çerçevesinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile haklarında örgüt bağlantısı gerekçesiyle işlem başlatılan ve birçoğu görevlerinden alınan kamu görevlileri, hükumetin son günlerde çıkarmış olduğu Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevlerine iade edilmeye başladı.

Çıkarılan her yeni KHK ile kamu görevinden ihraçlar yaşanırken, bazı kamu görevlileri ise görevlerine dönmekte.

Hükumete ve AK Parti'ye oldukça yakın bir isimden edindiğimiz bir bilgi ise mesleklerinden ihraç edilmiş ama suçsuz oldukları anlaşılmış kamu görevlileri için yeni bir umut doğmasına sebep oldu.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynağın verdiği bilgiler şu şekilde;

"Kamuoyunda hükumetin ihraçlar konusunda yanlış yaptığı tartışılmakta. Oysa bu durum sanıldığı gibi değil.

ޞöyle ki, hükumet yaşanan darbe girişimi sonrasında devletin bekası için çalışma başlattı. Kamuda yuvalanmış Paralel Yapılanma üyelerinin ilk başlarda direkt olarak tespiti oldukça zordu. Bu durum toplu bir işlemin başlamasına sebep oldu. FETÖ/PDY ile ilgisi kanıtlananlar için başlatılan hukuki süreç tüm hızıyla sürmekte. Fakat örgütle bağlantısı olmadığı halde görevlerinden ihraç edilenlerin durumu zaman geçtikçe netlik kazanmaya başladı. Yaşanan bu durum vakit geçirilmeden yapılan çalışmalarla suçsuz vatandaşlarımızın aklanması yönünde adımlar atılmaya başlandı. Bu güne kadar bu durumda olan kamu görevlileri kısım kısım görevlerine iade edilmekteyken, halen görevlerine iade edilmeyi bekleyen vatandaşlarımız asla unutulmadı. Hazırlıkları neredeyse tamamlanmak üzere olan 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (689 KHK) ile büyük çapta bir geri dönüş yaşanacak. Tabi vatandaşlarımızın yaşadıkları bu durum mali düzenlerini de olumsuz yönde etkiledi. Kamudan ihraç edilip, suçsuzluğu kesinleşen ve görevlerine dönmeye hak kazanan vatandaşlarımız, kamu çalışanları ile ilgili yürürlükte olan kanunlar çerçevesinde bir süreliğine kaybettikleri anlamında değil, askıya alınmış haklarına yeniden kavuşacaklar."

15 Temmuz 15 Temmuz 2016 689 KHK 689 sayılı AK PARTİ darbe girişimi fetö fetö/pdy göreve iade kamu görevinden ihraç Kamudan ihraç Kanun Hükmünde Kararnameler ohal Olağanüstü Hal Kanunu pdy