600 yıllık pazar: Zeyve Pazarı

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğanın içinde sakin bir yolculuk, keyifli bir alışveriş yapmak isteyenler için, unutulmayacak kadar güzel bir dinlenme noktası "Zeyve Pazarı" Ermenek'in ilçe merkezine gi

Karaman’ın Ermenek ilçesinde doğanın içinde sakin bir yolculuk, keyifli bir alışveriş yapmak isteyenler için, unutulmayacak kadar güzel bir dinlenme noktası "Zeyve Pazarı"



Ermenek’in ilçe merkezine girmeden tabelalar yardımıyla Zeyve Pazarı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Pazarın kurulduğu bölge, yaşlı çınar ağaçlarıyla eski su değirmenleri ve hayatın akışından uzaklaştıran deresiyle güzelleşmiş. Yöre halkı, yetiştirdiği sebze ve meyveleri burada pazarlıyorlar pazarlık yapmak serbest. Aynı yerde yöresel el sanatları ürünleri de satılmaktadır. Bu geleneğin tam 600 yıldır devam ettiği söyleniyor.



Zeyve Pazarı özellikle bahar ve yaz aylarında mesire yeri olarak kullanılıyor. Bölgede yaşayan halkın piknik yapıp dinlendiği bir yer. Pazar, İkizçınar Köyü ve Yayla Pazarı Köyü'nü ayıran dere üzerinde bulunuyor. Başka başka köylerden gelerek şenlendirdiği ve ekonomik olarak da bütçeleri için alışveriş ortamı oluşturulan bu yer görülmeye ve yaşanmaya değer bir yer. Bölgede hiç de pahalı olmayan bir kaç lokanta ve restoran var. Yörem Restoranı tavsiye ederim. İsterseniz etinizi kasaptan kendiniz alıp mangalınızı yapabilirsiniz, fırında sıcak ekmek de cabası.



Son uğradığımda çevre düzenlemesi devam ediyordu. Yapılan düzenleme kapsamında bungolovlar da gelecekte Zeyve pazarında göreceklerimiz arasında yerini alacaklar. Her şeye rağmen 300 civarındaki heybetli çınarları, buz gibi kaynak suları, dokunulmamış haliyle Zeyve hep hafızalarımızda canlı kalmaya devam edecek. Yerli ve yabancı turistlerin yeteri kadar bilmediği bu saklı cennet, gelecek yıllarda adını sıklıkla duyacağınız bir alan.



600 yıllık bu doğal ve kültürel miras alanını yaşayıp, Ermenek'e uğramışken pekmezli helvasını yemeden, Tol Medreseyi, Meraspoli Mağarasını, Ermenek Kalesini, Gökçeseki'yi, Köristan'ı görmeden gelmeyiniz.

Fedai Erkocaoğlu
Karaman Dağcılık il Temsilcisi



Kaynaklar:
foreverdiscovery.wordpress.com
karamankulturturizm.gov.tr/TR,129594/zeyve-pazari.html
yolhikayeleri.com
neredekal.com

ermenek Karaman Zeyve Pazarı