54 firmayla Çin piyasasındayız

TAKİP ET

Onayın ardından Türkiye'den 54 işletmenin Çin'e süt ürünleri ihraç edebileceği duyuruldu

Onayın ardından Türkiye’den 54 işletmenin Çin'e süt ürünleri ihraç edebileceği duyuruldu.

Karaman’da faaliyet gösteren Slava Süt, AK Gıda ve Milkman Süt ihracat onayını alırken, AK Gıda Karaman'dan Çin’e 200 ton Peynir Altı Suyu Tozunun ilk ihracatını gerçekleştirecek.



Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Ali Dorla, Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Gülcan, Hayvan Sağlığı Yetiştiricileri ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, görevli resmi veteriner hekimler ile Çin’e ihracat denetimi yaptılar.

Yüksek kaliteli ve sağlığa uygun üretilen süt ürünleri Çin ihracatında yerini almayı başardı


AK Gıda tarafından Çin'le gerçekleştirilen 200 tonluk ihracat anlaşmasının ilk partisi olan 50 tonluk ürünün sevkiyatı, 14 Eylül'de gerçekleştirildi.



Karaman'dan Çin’in yanı sıra Güney Kore, Irak, Dubai, Suudi Arabistan, Afganistan gibi birçok süt ve süt ürünlerinde önemli pazarları olan ülkelere ihracatlar gün geçtikçe artıyor. Süt ve süt ürünleri sektörü bu alandaki yerli üretimin payını artırarak yurt dışı pazarında da aktif faaliyet gösteren protein toz ürünlerinin yanı sıra üretilen çeşitli peynir, labne gibi ürünleri de birçok yurt dışı alıcısı ile buluşturuyor.

Afganistan AK Gıda Ali Dorla Ali Gülcan Çin Çin ihracatı Çin’e ihracat Dubai Güney Kore ırak Karaman labne Milkman Süt Peynir Altı Suyu Tozu Slava Süt süt ürünleri Süt ve süt ürünleri Süt ve süt ürünleri sektörü Suudi Arabistan Ümit Çağlıyan Yusuf Şahinba