38.500 çilek fidesi dikildi

TAKİP ET

Karaman'da 10 köyde 10 çiftçiye 38

Karaman'da 10 köyde 10 çiftçiye 38.500 adet frigo çilek fidesi hibe edildi.

Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında 10 dağ ve orman köyünde dar gelirli ve küçük arazisi olan çiftçiler öncelik alınarak 600 çiftçiye çilek yetiştiriciliği, sebze kurutma ve kavak mantarı üretimi ile ilgili eğitimler veriliyor.

Söz konusu çalışmalardan "Kırsal Alanlarda Alternatif Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi" projesi kapsamında 10 köyde, 10 çiftçiye 38.500 adet frigo çilek fidesi temin edilerek, malçlaması ile birlikte dikimi yapıldı.



Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Karaman'a gelen çilek miktarı sıfıra yaklaşırken, Mersin ve Silifke yörelerinden getirilen çilek miktarının da asgariye inmesi ile oluşan çilek talebine cevap verebilmesi amacıyla Cerit, Bucakkışla, Narlıdere, Morcalı, Pınarbaşı, Zengen, Güldere, Gülkaya, Çatak ve Çukurbağ köylerinde çilek yetiştiriciliği demonstrasyonu yürütülüyor.

Projeyle arazi varlığı engebeli ve kısıtlı olan dağ ve orman köylerindeki çiftçilere alternatif tarım ürünleri ürettirilerek; gelirlerinin artırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

alternatif tarım ürünleri Bucakkışla Çatak Cerit çilek fidesi çilek yetiştiriciliği Çukurbağ Güldere Gülkaya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Karaman kavak mantarı üretimi mersin Morcalı Narlıdere Pınarbaşı sebze kurutma silifke Zengen