3 çocuklu anneye 1.300 TL ödeniyor

TAKİP ET

83 bin anneye 36,7 milyon lira doğum yardımı yapılacak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, doğum yardımlarının, herhangi bir gelir kıstasına bakılmaksızın yeni doğum yapan tü

83 bin anneye 36,7 milyon lira doğum yardımı yapılacak


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, doğum yardımlarının, herhangi bir gelir kıstasına bakılmaksızın yeni doğum yapan tüm anneleri kapsadığını söyledi.

Doğum yardımı için başvuran annelerin, birinci bebeği için 300, ikincisi için 400, üçüncü ve sonrakiler için de 600 lira ödeme gerçekleştirildiğini hatırlatan Selçuk, Eylül ayına ilişkin doğum yardımı uygulaması kapsamında yarın itibarıyla 83 bin annenin hesabına toplamda 36,7 milyon TL yatıracaklarını belirtti.



Öte yandan Bakan Selçuk, doğum yardımları uygulamasının kapsamının 2019'da başlatılan Çoklu Doğum Yardım Programı ile genişlettiklerini kaydederek, bu program kapsamında da ikiz ve üçüz bebek sahibi olan ihtiyaç sahibi ailelere iki yıl süresince çocuk başına 150 lira aylık destek sağladıklarını ifade etti.

Aile aylık destek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Çoklu Doğum Yardım Programı Doğum yardımı doğum yardımları Zehra Zümrüt Selçuk