2016'da 1 milyon hastaya hizmet verildi

TAKİP ET

Arslan toplantıda 2015-2016 yılı çalışmaları ve 2017 yılı için belirlenen hedeflerini anlattı

Arslan toplantıda 2015-2016 yılı çalışmaları ve 2017 yılı için belirlenen hedeflerini anlattı.







Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin bina olarak yetersiz kaldığını ve yeni bina yapımının 2017 yılı yatırım programına alınması için çalışma yapıldığını belirtti. Bu süreçte, yılda 65 bin hastaya hizmet veren Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, mart ayında eski 82. Yıl Devlet Hastanesi binasına taşınmasının da planlandığını aktardı.

 

Karaman'da yılda 1 milyonun üzerinde hastaya hizmet verildiğine dikkat çeken Hasan Arslan, yoğun bakım ünitesinin de tam kapasiteyle çalışmasına rağmen kapasite yetersizliği yaşandığından, 11 yatak daha arttırılacağını belirtti.

Genel Sekreter Arslan, 2017 hedefleri içinde Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne yeni bina kazandırılmasının yanı sıra, Kardiyovasküler Cerrahi ameliyatlarının başlanılması için hazırlık yapıldığını söyledi.



Genel Sekreterlik Merkezi Eğitim Sistemi (Uzaktan Eğitim) sisteminin hizmete alınması, Karaman Devlet Hastanesi birinci basamak erişkin yoğun bakım yatak sayısının 11 yatağa yükseltilmesi, engelli hastaların sağlık tesislerinde hizmete erişebilirlik oranlarının artırılması, Ermenek Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesinin hizmete alınması ve yine Ermenek Devlet Hastanesinde 3 yataklı Palyatif Bakım Servisi açılması başlıkları Karaman Kamu Hastaneleri Birliği'nin 2017 hedefleri arasında belirtildi.






82. yıl devlet hastanesi ağız ve diş sağlığı merkezi Ameliyat devlet hastanesi ermenek fizik tedavi genel sekreter hasan arslan kamu hastaneleri birliği Karaman karaman devlet hastanesi kardiyovasküler cerrahi merkezi eğitim sistemi palyatif bakım servisi