15 Temmuz etkinlikleri başladı

TAKİP ET

Karaman'da 15 Temmuz ޞehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başladı

Karaman'da 15 Temmuz ޞehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başladı.

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimine karşı Türk halkının gösterdiği kahramanlık ve dik duruşu bir kere daha anmak ve o gece yaşananları unutturmamak için tüm Türkiye'yle birlikte Karaman'da da etkinlikler düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak 15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit olan Muhammed Yalçın'ın ailesi ve Kazımkarabekir ilçesindeki kabri ziyaret edilerek dualar edildi.

Anma programına Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekili Recep ޞeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Jandarma Alay Komutanı Alb. İlhan ޞen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit Muhammed Yalçın'ın ailesi katıldı.

Etkinliklerde, 12 Temmuz Çarşamba akşamı Hatuniye Medresesinde 15 Temmuz temalı bir resim sergisi açılacak.

14 Temmuz Cuma günü 12'de Aktekke Camiinde şehitler için okunan hatimlerin duaları yapılacak. Akşam saat 19'da ise Karaman Polisevinde şehit aileleri, gazi ve aileleri onuruna bir yemek verilecek.

15 Temmuz Cumartesi günü saat 20'de Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanılacak. Saat 22'de yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şiir dinletileri yapılacak.

Saat 22:30'da ise Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek.

16 Temmuz Pazar günü etkinliklerinde tüm camilerde saat 00:13'de salalar okunacak. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Salanın okunması ile birlikte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yeniden "Demokrasi Nöbeti" tutulmaya başlanacak.

15 Temmuz 15 Temmuz Şehitlerini Anma Abdurrahim Alan Aktekke Camii ali ihsan alanlı darbe girişimi Demokrasi Nöbeti Demokrasi ve Milli Birlik Günü ertuğrul çalışkan etkinlik Fahri Meral hatuniye medresesi ilhan şen Karaman kazımkarabekir levent tutuk Mill