130 şehire TEDES geliyor

TAKİP ET

Amacından saptırılması ve suistimaller nedeniyle geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi geri geliyor

Amacından saptırılması ve suistimaller nedeniyle geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi geri geliyor.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TEDES uygulamasının usul ve esasları yenilenerek yeniden uygulamaya geçeceğini söyledi.

Trafik kazalarını ve bu kazalarda oluşması muhtemel can kayıplarını önlemek için değişik illerde uygulamaya geçen TEDES'te kesilen cezaların hazine ve belediyeler arasında pay edildiğini belirten Ilıcalı, TEDES ile kesilen cezaların %70'ini hazinenin, %30'unu da belediyelerin gelir kaydettiğini söyledi.

Bu durumun belediyelerin kullanma isteğini artırdığını dile getiren Prof. Dr. Ilıcalı, suistimallerin tespit edildiğini, bazı belediyelerin bu sistemi gelir kapısı haline getirdiklerini hatta anormal ve haksız cezaların kesildiğini bile gördüklerini belirtti.

TEDES üzerinden adeta tuzak kurularak vatandaştan gelir elde etmek isteyen belediye ve sistem kurucu şirketlere İçişleri Bakanlığının müsaade etmeyerek usul ve esaslarını belirleyen yeni bir mevzuat çıkarıldığını söyleyen Ilıcalı'nin bilgilendirmesine göre TEDES, gelecek hafta iki il ile yeniden faaliyete geçecek.

TEDES Konya ve İstanbul'da önümüzdeki haftadan itibaren yeniden çalışmaya başlayacak.

Yeni usul ve şartların belirlenmesiyle gerekli düzenlemeyi sağlayan belediyeler sistemi uygulamaya başlayabilecek.

Kaldırılmasından önce 19 belediyenin uygulamaya aldığı TEDES'i yeni usul ve mevzuatlara göre düzenleme yapan Konya ve İstanbul 1 hafta sonra uygulamaya başlayacak.

TEDES uygulamasını kullanmak için 130 belediye başvuru yaptı. Konya ve İstanbul'un ardından gerekli düzenlemeleri yapan belediyeler de Trafik Elektronik Denetleme Sistemini kullanmaya başlayacaklar.

istanbul konya Mustafa Ilıcalı TEDES Trafik Elektronik Denetleme Sistemi