12 bin şahıs 7 bin beşyüz araç sorgulandı

TAKİP ET

Karaman Jandarma ekipleri geçtiğimiz hafta da vatandaşın huzurunu korumak için tüm birimleri ile başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

Karaman İl Jandarma Komutanlığınca Asayiş, KOM ve Trafik olayları başta olmak üzere, vatandaşın huzurunu bozacak her türlü suçun önlenmesi, işlenmiş suçların ortaya çıkarılması, suça karışan ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 05 - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda; 12.209 şahıs sorgulanırken, 7.483 araç sorgulandı.

Çalışmalar neticesinde; Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma ve Sağlama, Hırsızlık, Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak veya Kullanmak, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme başta olmak üzere çeşitli suçlardan aranan (27) şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 2'si tutuklanırken, 7 şahsa adli/idari işlem yapıldı.

Araç sorgulamalarında ise 5 araç sürücüsüne ehliyetsiz/ yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan işlem yapılarak, 27 araç trafikten men edildi.

Ayrıca yapılan aramalarda; 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet çalıntı motosiklet ile 133 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.


 
Jandarma birimleri, Karaman'da huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam ediyor.