102 yaşındaki delikanlı

TAKİP ET

Konya'nın Karapınar ilçesinde yaşayan Mahmut Özdemir, ilerleyen yaşına rağmen yaşadığı dinçlikle görenleri hayrete düşürüyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşayan Mahmut Özdemir, ilerleyen yaşına rağmen yaşadığı dinçlikle görenleri hayrete düşürüyor.

Çanakkale Savaşı’nda gazi olan babası Özdemir’i nüfusa 5 yıl geç kaydettirmiş.

5 çocuk ve 14 toruna sahip olan Özdemir, bu yaşa gelene kadar pek fazla doktora gitmediğini ve önemli bir sağlık sorunu da yaşamadığını söylüyor. Mahmut Özdemir ayrıca her gün takip ettiği gazetelerden de gündemi takip ediyor.



Nasıl bu kadar sağlıklı ve uzun bir hayat yaşadığını soranlara ise Özdemir, “Adımı, Çanakkale savaşlarında şehit olan amcamdan almışım. Ben de 4 sene askerlik yaptım. Uzun yaşamam Allah'ın takdiri. Yalnız hiç sigara içmedim. Torunum ve eşi bakıyor bana. Onlardan Allah razı olsun. Sağlığımda iyi. Önemli rahatsızlığımda yok. Yiyecek ayrımı yapmadım ama yoğurt  fazla tükettim. Erken kalktım, fazla uyumadım. Çocukluğumdan beri doğal ürünler ile besleniyorum. Uzun yaşamak isteyenlere doğal ürünler tüketmeyi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum," diye cevap veriyor.


AA

102 yaşında Çanakkale Savaşı doğal ürünler Haber Karaman karaman haber Karapınar konya Mahmut Özdemir SİGARA yoğurt zararlı alışkanlıklar